Hommes

YES: The Big Lebowski returns!

Ben jij een man? Dan heb je natuurlijk ‘The Big Lebowski’ gezien en vind je dit een meesterwerk. Punt uit. ‘Ja en…?’ horen wij je denken? Nou er is heuglijk nieuws omtrent deze film!
Reading time 2 minutes

Op 14 mei viert ‘The Big Lebowski’ namelijk zijn twintigste verjaardag en daarom is deze dag wereldwijd omgedoopt tot ‘The Dude Day’. Om dat te vieren zal de film op die dag weer in de bioscoop draaien! En welke vent is er nu niet met deze Hollywoodklassieker groot geworden? Jeff Bridges schittert als ‘The Dude’, ‘His Dudeness’, ‘Duder’ of natuurlijk ‘El Duderino’ ook wel ‘the laziest man in L.A. County’. En dan zijn er nog zijn bowlingmaatjes: de triggerhappy Walter Sobchak (John Goodman) en domme Donny (Steve Buscemi). Verder zijn er natuurlijk ook nog tal van andere zeer bizarre rollen, zoals ‘The Jesus’ (John Turturro) en ‘The Nihilists’ (‘We’ll cut off your johnson!!!!!’). Kortom: één groot feest der herkenning dus.

Voor eenieder die het meesterwerk, geregisseerd en geschreven door de broers Joel en Ethan Coen, nog een keer op groot scherm wil zien is er goed nieuws. Op ‘The Dude Day’ zal EYE Filmuseum in Amsterdam de film drie keer vertonen! Ronsel dus al je vrienden bij elkaar, koop tickets via de EYE-website en het grote Dude-fest kan beginnen. Veel plezier!

www.eyefilm.nl

Tags

the-big-lebowski
the-dude-day
eye
eye-filmmuseum

Lees ook

Aanbevolen voor jou