Hommes

Wat inspireert Karl? Zijn mannelijke muzen op een rij.

Karl Lagerfeld heeft een arendsoog voor nieuw talent. Heel vaak worden die talenten zijn persoonlijke muzen, denk aan Lily-Rose Depp, Cara Delevingne en Kristen Stewart. Maar wie zijn nou de mannen van Karl?
Reading time 2 minutes

Tijdens de Métiers d’Arts-show van Chanel in het wereldberoemde Ritz-hotel in Parijs werd dat direct duidelijk. Een van de uitverkorenen is Pharrell Williams, die gekleed in een tweedjas en met een parelketting om de nek de catwalk betrad. Daarnaast schittert de popster dit seizoen in de door Karl Lagerfeld himself geschoten campagne van de Gabrielle-tas, de nieuwste it-bag van het Franse luxehuis.

Sébastien Jondeau

Bijzonder, want niet eerder poseerde een man voor een tassencampagne van Chanel. Toch gaat de vriendschap en de samenwerking tussen Lagerfeld en Williams verder terug: in 2014 speelde de muzikant samen met Cara Delevingne in de Chanel-film Reincarnation, waarvoor hij ook de muziek schreef. Een jaar later sierde hij – en wederom met Cara – de Pre-Fall-campagne. Naast Pharrell keert nog een aantal mannen regelmatig terug in zowel het professionele als privéleven van Karl. Zo is daar assistent Sébastien Jondeau, die al meer dan zestien jaar verantwoordelijk is voor de agenda van de maestro, diens kat, huizen en soms ook persoonlijke beveiliging. Inmiddels heeft Sébastien ook al een andere taak aan zijn pakket toegevoegd, namelijk die van model op de catwalk. 

Brad Kroenig

Ook Brad Kroenig, een van Karls favoriete modellen, behoort tot de inner circle van de ontwerper. De band tussen de twee mannen is dusdanig hecht dat Brad aan Karl heeft gevraagd om peetvader te worden van zijn zoon Hudson. Deze Hudson, acht jaar inmiddels, vertederde alle modeharten toen hij vorig jaar hand in hand met zijn beroemde peetvader diens L/Z 2016- show afsloot. 


Kortom, wat opvalt aan Karls muzen is dat deze mannen niet alleen voorzien zijn van een knap voorkomen, maar vooral ook een plekje in het hart van de legendarische ontwerper hebben veroverd. 

Foto's via: Chanel, Olivier Saillant/Chanel, Bertrand Rindoff Petroff/Getty Images, Anne Combaz en Kristy Sparrow/Chanel

Tags

chanel
karl-lagerfeld
pharrell-williams

Lees ook

Aanbevolen voor jou