Hommes

Want to! Remix je eigen Dua Lipa track

Ooit weleens je eigen remix willen maken van een song van Dua Lipa? Dat kan gewoon zonder dat je Calvin Harris of Mark Ronson heet. Maar hoe dan?
Reading time 3 minutes

Wat ons betreft is de collab tussen Dua Lipa en Jaguar een van de vetste van het jaar. Die kwam zeker in de categorie: zagen we niet aankomen. Het zal je niet zijn ontgaan dat superster Dua Lipa op 3 septmber in Nederland was voor het exclusieve event The Pace: Season One in Sugar City in Amsterdam. Ze gaf er een spetterend optreden en ­– nog toffer – ze presenteerde een exclusieve remix van haar song ‘Want To’ dat ook op haar nieuw album ‘Dua Lipa The Complete Collection’ staat.

Nu zul je zeggen: ‘ja remixen, daar zijn er zó veel van!’ Maar deze is wel heel bijzonder. De track kwam namelijk tot stand dankzij revolutionaire technologie en software in de Jaguar I-PACE. Hoe dan? Tja, de techniek staat voor niks.

Als je in de volledig elektrische I-PACE rijdt registreren en monitoren slimme sensoren jouw rijstijl. Alle data van jouw rit wordt in zes verschillende databundels verzameld met behulp van Jaguar’s InControl infotainment systeem.

Jouw hoeveelheid gebruikte of opgewekte elektrische energie en je manier van optrekken en remmen wordt gebruikt om het nummer te mixen op het gebied van zowel tempo en arrangementen. Deze informatie gaat draadloos naar de cloud dankzij 4G-connectiviteit. De ‘Dua Lipa x Jaguar’-track gebruikt de gegevens van de auto samen met ultramoderne software om een gepersonaliseerde remix te componeren.

En het coole is: iedereen kan zijn of haar eigen ‘Want To’-remix maken! Als je in de I-PACE rijdt, maar ook als je deze auto niet tot je beschikking hebt. De remix is op drie manieren te maken: op basis van je eigen rijgedrag in de I-PACE, via een app met Spotify of door tappen van een ritme op de mobiele telefoon. Zodoende kunnen er miljoenen verschillende remixen worden gemaakt met verschillende tempo’s en muziekstijlen, zoals hip-hop, symfonisch en drum en bass. Dit doe je via remix.jointhepace.com.

Ook tof: met een app is het ook mogelijk om ‘Want To’ te personaliseren door gebruik te maken van je eigen Spotify-streaminghistorie. De data van jouw beluisterde muziek wordt dan gebruikt om Dua’s track te remixen.

Ook tof: elke remix met de app krijgt een unieke ‘Dua Lipa x Jaguar’ cover art image!

Bekijk hieronder de video van Dua Lipa in Amsterdam en voor meer informatie: www.jaguar.nl en www.jointhepace.nl 

Dua Lipa x Jaguar | Entertainment

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou