Hommes

Très cool: het nieuwe uitshirt van Paris Saint-Germain

We hadden weliswaar geen voetballoze zomer, maar toch zijn we blij dat het clubvoetbal bijna weer begint. In de categorie mooiste uittenue gooit PSG hoge ogen.
Reading time 1 minutes

De club van de kersverse Franse wereldkampioen Kylian Mbappé, Alphonse Areola en Presnel Kimpembe (en natuurlijk Neymar, Cavani en consorten!) gaat dit seizoen op jacht naar het achtste landskampioenschap in de geschiedenis. Het welbekende blauw-rood-blauwe thuistenue was eerder al gelanceerd en nu is ook bekend hoe het nieuwe uittenue eruit komt te zien. En dat is een pareltje geworden. Het Paris Saint-Germain's 2018-19 uittenue is een regelrechte ode aan de Franse hoofdstad. 

De lichte kleur kun je het beste omschrijven als 'marmer' of 'steen' en dit refereert naar de tientallen historische gebouwen in Parijs. En dan met name de Arc de Triomphe. En dan is het linkje naar de triomftocht die de club moet gaan maken in dit seizoen zo gelegd. Het gouden logo van de club en de Nike-swoosh passen er perfect bij. De stijlvolle v-hals is een fashionable knipoog naar de Franse mode. Op de achterkant van het shirt refereert een kleine fleur-de-lis aan Gallische trots en passie en aan de binnenkant van het shirt is een kleine Arc de Triomphe te vinden.
 
Het uittenue is nu verkrijgbaar op www.nike.com, via www.psg.fr en in de winkels.

/

Tags

style
nike
voetbal

Lees ook

Aanbevolen voor jou