Hommes

Transfernieuws: Nike strikt twee topdesigners

Als je twee van de meest hotte ontwerpers van dit moment samenbrengt met Nike dan krijg je niets minder dan een monsterlijk vette collectie.
Reading time 2 minutes

Met Virgil Abloh (OFF-WHITE, Louis Vuitton) en Kim Jones (ex-Louis Vuitton, nu Dior Homme) heeft Nike twee designgiganten weten te strikken en dat resulteert in twee collecties die sport en fashion combineren, maar allebei vanuit een verschillend perspectief.

Voor zijn Nike x Off-White "Football, Mon Amour"-collectie gebruikte Abloh zijn eigen ervaringen, zo hebben de shirt de rugnummers die hij zelf droeg als kind. Ook zien we veel visuele aanwijzingen zoals we van hem gewend zijn. Verder liet hij zich inspireren door de vlakken van  sponsornamen midden op de shirts van Europese voetbalclubs. De lettertypen en typografie van de sponsor botst meestal met die van de club. Abloh wilde deze verschillen juist omarmen en spelen met de diverse lettertypes. Leuk detail is het logo van een oranje leeuw. Deze zou 1 op 1 op het shirt van het Nederlands elftal kunnen prijken. De voetbalschoen die Abloh ontwierp is gebaseerd op de schoen die Nike onlangs lanceerde.

De Nike x Kim Jones "Football Reimagined"-collectie van Kim Jones is iets luxueuzer en mixt voetbal met mode. En dan vooral de mode uit de jaren '70 en '80 toen punk hoogtij vierde. In die tijd botste punk vaak met de klassieke mode; Jones put juist uit beide stromingen inspiratie. Bovendien heeft hij de traditionele items - het broekje, shirt en warming-up-jasje - bewerkt, vermaakt en aangepast naar moderne normen. Voor zijn schoen heeft Jones elementen gebruikt van drie van zijn favoriete Nike-modellen.

De Nike x Kim Jones "Football Reimagined"-collectie wordt op 7 juni gelanceerd op nike.com en de Nike x Off-White "Football, Mon Amour"-collectie is er op 14 juni. Check hieronder nog meer stukken van de twee collecties.

www.nike.com

/

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou