Hommes

De nieuwe Range Rover Evoque: The Urban Gender Bender

Tijdens een zinderend multimedia-spektakel in het hippe Londonse Hoxton-Shoreditch district, acht jaar na de introductie van de nieuwe Range Rover Evoque, komt Jaguar Landrover met een geheel nieuwe update van de meest succesvolle SUV in hun stal.
Reading time 2 minutes

Geïntroduceerd in 2010 was deze Sport Utility Vehicle de doorbraak naar de nieuwe start van Jaguar Landrover. Onder leiding van de immer kleurrijke Gerry McGovern, Head of Design van Range Rover, ontwikkelde het merk een model dat één van de meest geliefde SUV's ooit werd. Want ondanks alle fantastische terrein-eigenschappen werd dit model, zoals McGovern terecht opmerkt, een UJV, dé Urban Jungle Vehicle voor alle genders! Een geliefd ontwerp onder zowel vrouwen als mannen die zich graag door de stadsjungle begeven zonder zich al te potsierlijk met een te grote SUV in de schijnwerpers te zetten. Compact, onderscheidend en vooral cool zijn de eigenschappen van deze succesvolle telg uit het legendarische Range Rover geslacht.

De nieuwe update heeft zich naadloos aan de nieuwe eisen van de Young Urban Professional aangepast. 'Less is more' van de buitenkant en 'More is more' aan de binnenkant. Middels gereduceerd design is deze opvolger, eleganter, stoerder en vooral krachtiger geworden, zonder in te wulpse belijningen te vallen.

Het interieur heeft een aantal radicale vernieuwingen ondervonden. Op innovatief technisch gebied zijn alle ladenkasten opengetrokken. Denk aan een dubbel touchscreen, een revolutionaire video-achteruitrij-spiegel of aan de mogelijkheid om tijdens het nemen van  moeilijke obstakels onder het chassis van de auto mee te kijken, zodat je weet waar je overheen rijdt!

Ook heeft Jaguar Landrover design en sustainability hoog in het vaandel. In samenwerking met het Deense designhuis Kvadrat ontwikkelde Range Rover een aantal bekledingen die van 100% gerecycled PVC zijn gemaakt om zo een alternatief te bieden aan de de immer (verslindende en vervuilende) vraag naar leren bekleding in de automotive industrie. Dat bespaart immers een hoop dierenleed. 

Motor technisch komt Range Rover met een mild-hybride-aandrijflijnmotor (MHEV), die vanaf 17 km per uur op een regenereerbaar systeem overgaat. Scheelt in de start- en stopmomenten qua uitstoot. In 2020 wordt een volledig hybride model aangeboden.

Kortom waarde stadsbewoners, mochten jullie in zijn voor en volwaardige 'UJV', die zich ook uitstekend leent voor een picknick in de countryside. En tevens als uiterst 'milieuvriendelijk' kan gelabeld worden, dan is deze sustainability hipster een uiterst interessante keuze! Ga hem zien en ervaren, een bijzonder en indrukwekkend exemplaar uit de stal van Range Rover. Speels, bescheiden, 'groen' en toch zichtbaar...

Zie hier meer:

/

Tekst: Maarten Borst

www.landrover.nl

Tags

hommes
auto
range-rover

Lees ook

Aanbevolen voor jou