Hommes

Range Rover lanceert nieuwe SV Coupe

Tijdens de 88ste Geneva International Motor Show is deze week de laatste telg uit het inmiddels roemrijke Range Rover geslacht gepresenteerd.
Reading time 2 minutes

De snelste en meest indrukwekkende teerling ooit is geworpen; in de vorm van de tweedeurs Range Rover SV Coupe, ontwikkeld door Land Rover Design en Special Vehicle Operations. En het mag gezegd worden: deze brute, maar ook elegante nakomeling heeft zijn looks zeker mee. Hij is een directe afstammeling van de eerste tweedeurs Range Rover, die ooit in 1970 voor het eerst geïntroduceerd werd. Maar het Darwinistische evolutie model heeft hier duidelijk niet stilgestaan: Deze Rover is een wolf in een ultiem ‘bespoke’ maatpak. L’Officiel Hommes NL kreeg een exclusieve inkijk tijdens de press-preview vorige week in Parijs.

Voorafgaand aan de onthulling wist de immer kleurrijke Chief Design Officer, Gerry McGovern, met typisch gevoel voor Brits understatement de essentie van de Range Rover SV coupe kernachtig te verwoorden (met een grote glimlach): ‘It’s a gentleman’s coach, no more, no less’. En ‘less’ is dit model zeker niet, met een waaier aan kleurstellingen (wat denkt u van duo-tone Orchid/Eclipse of Brogue/Ebony?), de meest exotische leercombinaties, fineer-soorten als Santos Palisander, en last but not least uw eigen naam of familiewapen op de chromen treedplank. Dit is Savile Row voor luxury cars!


De aankomende bezitter wordt hiervoor speciaal ingevlogen naar SVO Technical Centre in Warwickshire, waar hij in twee dagen zijn bespoke model krijgt aangemeten. (Hoe bizar ver dit gaat illustreert wel de speciale uitvoering van zwaargewicht bokser Anthony Joshua, die een patroon van allemaal bokshand-schoentjes in zijn verchroomde deurgrepen heeft laten graveren). Kortom: een duizelingwekkende hoeveelheid opties (en daarmee gepaard gaande keuze-stress), maar gelukkig, net als op Savile Row, wordt u bijgestaan door een schare van specialisten die uw toekomstige Range geheel voor u op maat spelden!

Goed, u begrijpt, om dit begerenswaardige exemplaar tot uw eigendom te mogen rekenen, zijn zakken met bijna peilloze diepten vereist. Instapprijs hier in Nederland? Vanaf 390.000 euro, (‘eh..No sir, that’s without the extra options’), maar dan heeft u ook wat! Een volledig met de hand opgebouwde limited edition - 999 exemplaren - Range Rover SV Coupe, met 416 kW (565 pk) sterke 5,0-liter Supercharged V8-benzinemotor, 23 inch wielen en een top van 266 km per uur. Enjoy the ride, sir!

 

 

 

Tekst: Maarten Borst

www.landrover.nl

/

Tags

design
auto

Lees ook

Aanbevolen voor jou