Hommes

Op ruimtereis met Montblanc

And were live from Houston! Met de lancering van negen nieuwe StarWalker- schrijfinstrumenten in de Texaanse stad, geeft Montblanc de gelijknamige collectie een enorme kosmonautische impuls.
Reading time 2 minutes

Het jaar 2019 is een bijzondere in de ruimtevaart: in juli is het precies 50 jaar geleden dat Neil Armstrong als eerste mens een voet op de maan zette. Een mooie aanleiding voor het Duitse Montblanc om hun StarWalker-collectie aan te vullen met negen nieuwe pennen uit de koker van creative director Zaim Kamal. En waar kon dat beter dan in Houston, een van de meest belangrijke plekken in de ruimtevaarthistorie. In tegenstelling tot eerdere gebeurtenissen was er gelukkig geen sprake van een probleem.

 

Astronaut Leroy Chiao en zijn Montblanc-pen in de ruimte

Met de lancering van de nieuwe schrijfinstrumenten wil Montblanc mensen eraan herinneren wat voor schitterende planeet we bewonen. Hiervoor zijn de ervaringen van voormalig astronaut Leroy Chiao (zie foto hierboven) gebruikt. Hij is een voormalige space station commander en een van de weinige mensen die het wonder van de ruimte heeft meegemaakt en de kwetsbaarheid en ook schoonheid van de aarde heeft gezien. Leroy maakte maar liefst vier ruimtemissies en bracht in totaal 229 dagen in de ruimte door. Hij was altijd al een fan van Montblancs schrijfinstrumenten en kreeg van zijn vrouw, ter gelegenheid van zijn vierde ruimtemissie, een speciaal gepersonaliseerde pen. ‘Terwijl je rond de aarde draait, besef je pas hoe groots onze “Blue Planet”, ons thuis, is,’ legde hij uit.

 

Middels de nieuwe pennen in de StarWalker-collectie wil Montblanc dus dat we nadenken over Moeder Aarde en haar schoonheid, dat we ons bestaan koesteren en onszelf bewust zijn van wat we de aarde aan doen en hoe we ons ‘verblijf’ kunnen verbeteren. De pennen zijn in diverse varianten verkrijgbaar: als vulpen, ballpoint en fineliner. Qua materiaal kun je kiezen uit metaal, metaal of diepzwart hars of een combinatie van die twee. De welbekende Montblanc-'koepel' bovenop de dop is doorschijnend. Je ziet het logo in een Moeder Aarde-blauwe kleur, een knipoog naar onze Blue Planet uiteraard. De gepolijste cap en cilinder met platina-coating vertegenwoordigen de astronaut. De gehoekte clipafdekking en de koepel lijken op de vorm van een ruimteraket, terwijl het schroefmechanisme op het voorstuk lijkt op de sluiting van een astronautenhelm. Hieronder kun je de nieuwe pennen bewonderen.

Meer informatie: www.montblanc.com

 

/

Tags

accessoires
montblanc

Lees ook

Aanbevolen voor jou