Hommes

Om in de gaten te houden: acteur Timothée Chalamet

Voor zijn bijdrage aan de film Beautiful Boy, waar hij schittert naast filmster Steve Carell, is hij genomineerd voor een Golden Globe. Op 23-jarige leeftijd is Timothée Chalamet verworden tot een ware cultheld van zijn generatie.
Reading time 3 minutes

Hij heeft gewerkt met Woody Allen, Denis Villeneuve en mag zeer spoedig ook Wes Anderson toevoegen aan dit rijtje iconische regisseurs. Hele Instagram-accounts zijn gewijd aan het photoshoppen van de acteur in beroemde meesterwerken van Rembrandt, Caravaggio, Botticelli en Monet. Begrijpelijk, aangezien zijn gezicht  uit marmer lijkt te zijn gehouwen. Niet alleen zijn uiterlijk heeft een bepaalde meesterwerkstatus, ook zijn acteertalent is onmiskenbaar. Zijn populariteit is te vergelijken met de manie die ontstaat rondom acteurs als Leonardo DiCaprio na zijn verschijning in de Titanic en de immense aanhang die Benedict Cumberbatch heeft weten te verzamelen. Maar wat is het precies dat hem heeft gekatapulteerd tot deze status als de next best thing in Hollywood?

Geboren in 1995 in Manhattans Hell’s Kitchen als zoon van een Franse vader en Amerikaanse moeder, groeide hij deels op in diezelfde drukke stad en in het veel kleinere Le Chambon-sur-Lignon, een dorp in de buurt van het Franse Lyon. Timothées bi-culturele opvoeding, gaf hem de middelen een goede invulling te geven aan de iconische rol van Elio in Luca Guadagnino’s verfilming van het prachtige boek Call Me By Your Name. Ervoor speelde hij al in andere films en de populaire serie Homeland, maar de echte spark kwam door het multi-awardwinnende Call Me By Your Name waarmee hij veel mensen ontroerd achterliet en als turbospringplank diende voor zijn carrière. 

We durven niet te zeggen dat hij een strategie heeft, maar hij beheerst alle facetten om zijn generatie en andere leden uit de huidige maatschappij aan te spreken. Zijn keen sense of fashion, zijn charismatische en filantropische karakter en natuurlijk zijn romances met Lily Rose-Depp (de dochter van Vanessa Paradis) en Lourdes Leon (de dochter van Madonna) zijn noemenswaardig. Greta Gerwig, de regisseuse van de coming-of-age film Lady Bird, omschrijft Timothée als een mix van Christian Bale, Daniel Day-Lewis en Leonardo DiCaprio. Steek die maar in je zak! Helaas hebben we geen glazen bol om in de toekomst te kijken, maar we weten wel dat we ‘Timmy’ nauwlettend in de gaten zullen houden. 

Lees ook

Aanbevolen voor jou