Hommes

Olivers Twist op Colmar

Hij is een van de populairste modefiguren du moment: Shayne Oliver, de creatieve geest achter het coole undergroundlabel Hood By Air. Na Helmut Lang, Longchamp en Diesel wist ook Colmar de ontwerper aan de haak te slaan. De laatste collectie van zijn drieluik voor het Italiaanse merk is een feit.
Reading time 2 minutes

Of hij nu werkt voor zijn eigen label of voor een ander mode- merk, Olivers handtekening is altijd duidelijk herkenbaar. De Amerikaan, die met zijn 31 jaar al heel wat heeft weten te bereiken sinds hij in 2006 zijn cultlabel opzette, wordt gezien als een groot talent. Zo wist hij al twee prestigieuze modeprijzen in de wacht te slepen: de LVMH Special Jury Prize en een CFDA Award. Jonge hond Shayne neemt bovendien geen blad voor zijn mond en is zeer gedreven om zijn ideeën aan de wereld te tonen. Hij speelt met thema’s als seksualiteit, gender, humor en vervreemding. Geen vreemde keuze dus van Colmar, vooral bekend om de outdoor- en ski-kleding, om hem te strikken voor een capsulecollectie waar- van nu het derde (en laatste) deel in de winkels ligt. De collectie is een uitvloeisel van het Colmar A.G.E.-project. A.G.E. is een acroniem voor Advanced Garment Exploration, een platform voor onderzoek en ontwikkeling, waarbij Colmar internationale talenten uitnodigt om het bijna honderd jaar oude label creatief onder handen te nemen. Innovatie en creativiteit staan voorop.

Colmar’s CEO Giulio Colombo vertelt: ‘Shayne Oliver was de per- fecte persoon om Colmar A.G.E. mee te starten. Hij weet die authen- tieke undergroundcultuur te vangen en te vertalen in nieuwe ont- werpen. Shayne creëerde, met extreem vertrouwen, zijn persoonlijke interpretatie van wat hij in onze archieven vond. Een onverwacht resultaat dat extreem avant-gardistische stukken heeft opgeleverd’. Shayne Oliver staat bekend om zijn gedegen research. Hij haalt oude items uit elkaar, onderzoekt de constructies van de beste stuks en creëert zo nieuwe eigentijdse ontwerpen. Deze derde capsulecol- lectie is de laatste van de hand van Oliver. De ontwerper gaat zich weer volledig richten op Hood By Air, een merk dat hij twee jaar op ‘standby’ zette. Colombo: ‘Ja, dit is het laatste hoofdstuk met Shayne. We werken nu samen met een compleet andere ontwerper. Ik kan nog niet zeggen wie het is, maar het wordt wederom geweldig.’ Wordt vervolgd.

/

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou