Hommes

Nike x Virgil Abloh x Kylian Mbappé = winnen

Alles wat Virgil Abloh aanraakt verandert in goud. En als Virgil dat niet doet, doet Kylian Mbappé dat wel. De nieuwste aanwinst van Abloh en Nike is de Mercurial Vapor 360.
Reading time 2 minutes

Oranje gaat niet naar het WK voetbal in Rusland, nee, dat weten we nu wel. Wie er wel gaat vlammen is de Franse topspits Kylian Mbappé. En wie kan de nieuwste creatie van Nike en Virgil Abloh beter showen dan een van de meest begaafde en talentvolle jonge spelers van nu? Exact.

In Abloh’s ogen is de Mercurial Vapor 360 een van de meest dynamische en spannende producten van Nike. Zoals hij zelf zegt: “Voor dit Mercurial-model wilde ik het gat kleiner maken tussen voet- en oogcoördinatie van de speler. De gekleurde stippen op de schoenen zijn de meest optimale plekken om de bal te raken. De drager herkent de punten waar hij de bal moet raken en het design boezemt de tegenstander natuurlijk ook angst in,” aldus Virgil.

Slecht nieuws dus voor de verdedigers op het WK die Mbappé tegenkomen. De man schiet bij PSG en het Franse nationale team al veelvuldig hele defensies en keepers overhoop, maar straks dus met nog meer precisie. Zullen wij Hollanders dan maar juichen voor de Fransen? Allez Les Bleus!

 

Kylian Mbappé zal de nieuwe Mercurial Vapor 360 aanstaande zaterdag 31 maart dragen in de Coupe de la Ligue-finale van zijn PSG tegen AS Monaco. De Nike Mercurial Vapor 360 x Virgil Abloh is vanaf die dag ook in gelimiteerde oplage verkrijgbaar via www.nike.com

/

Tags

nike
virgil-abloh
off-white

Lees ook

Aanbevolen voor jou