Hommes

Nieuwe nobelheid dankzij Acqua di Parma

Goed nieuws van het stijlvolle firmament dat Acqua di Parma heet. De Barbiere-lijn is vernieuwd en dat betekent dat er nóg betere tijden aanbreken voor elk mannengezicht. Met als hoogste streven: dat herboren gevoel.
Reading time 4 minutes

ITALIAANSE FLAIR

Een man krijgt van huis uit diverse levenslessen mee. Bij een aantal daarvan is de begeleidende hand van een andere man, zoals je opa, oom of vader, essentieel. Dat kan je eerste bezoek aan een voetbalwedstrijd zijn, je eerste echte ‘mannengesprek’, een biertje drinken in de kroeg of een weekend met elkaar kamperen. Of de eerste scheerbeurt. Dat is een soort traditie, een ongeschreven regel waarbij een vaste hand en ervaring cruciaal zijn. Die van je vader, maar ook van een betrouwbare partner zoals Acqua di Parma. Het klassieke Italiaanse huis staat sinds 1916 mannen (én vrouwen) bij in hun verzorgingsrituelen. Scheren is een nobel ritueel, vinden ze bij Acqua di Parma. En terecht. Een klassiek parfumhuis met Italiaanse flair en sprezzatura word je niet zomaar. Na meer dan een eeuw nog steeds meespelen in de wereld van uiterlijke verzorging is bepaald geen sinecure of simpele zekerheid.

TIJDLOOS EN KLASSIEK

Het feit alleen al dat Acqua di Parma’s allereerste geur Colonia anno 2019 nog steeds relevant is want bij meerdere generaties in de badkamer staat, zegt genoeg. Nu is Parma, die door velen wordt gezien als dé hoofdstad op het gebied van theater, muziek, beeldende kunst en architectuur, en eveneens de stad van Giuseppe Verdi en Arturo Toscanini, natuurlijk niet zomaar een plaats. De passie voor Italiaanse kunst, cultuur en tradities is in het DNA van deze stad verankerd. Tegenwoordig zijn er tal van merken die ook al een eeuw bestaan, waarvan sommige als stoffig zullen worden gezien en andere heel misschien eens in de zoveel tijd een revival meemaken. Wat maakt Acqua di Parma (sinds 1916) dan zo bijzonder dat zowel jouw vader als jijzelf dit merk gebruikt? Waarin onderscheiden zij zich? Het antwoord is simpel: de producten zijn tijdloos en klassiek. Ze veranderen nauwelijks omdat ze vanaf het begin al goed waren. Hetzelfde geldt voor een klassieke auto of een vintagehorloge. Sommige producten of merken zijn gewoon goed omdat de basis perfect is. Dat geldt ook voor Acqua di Parma: je kunt altijd vertrouwen op de hoge kwaliteit van deze verzorgingsproducten. Voor dit merk bestaat geen instapmodel. Elke geur, elke crème of elk product is een A-product, gedrenkt in honderd jaar savoir-faire en Italiaans vakmanschap.

VERFRISSEND RITUEEL 

De vernieuwde Barbiere-collectie bestaat uit een aantal excellente scheer- en verzorgingsproducten. Om te beginnen zijn dat Acqua di Parma’s eigen scheermes en -kwast, beide verkrijgbaar in elegant zwart of Parma-geel. Maar het nobele scheerritueel vangt aan met het voorbereiden van de huid: de pre-shave begint met de scheerolie van granaatappel- en citroenolie en basilicumextract. De olie, die korte, stugge haartjes verzacht, breng je aan onder het scheerschuim (of de scheergel). Ook tijdens het scheren kun je deze olie gebruiken. Voor het scheren kun je kiezen uit een soft cream of scheergel. De formule combineert wederom granaatappelpitolie, citroenolie en basilicumextract, met bovendien hyaluronzuur dat irritaties en rode uitslag na het scheren tegengaat. Voor de nazorg is er een verfrissende aftershave-emulsie. Het herboren gevoel krijg je er gratis bij. Voor wie geen zin heeft zich elke dag te scheren maar zijn snor en baard wel goed wil verzorgen zijn er de baardshampoo, het baardserum en de baardcrème. Het serum smeer je na de shampoo op en met de crème breng je je baard en snor in model. Voor het dagelijks gebruik van het hele gezicht biedt de Barbiere-lijn ook een gezichtsmasker met natuurlijke klei, een scrub, een gezichtscrème en een oogcrème. Kortom: alles voor een perfect ritueel, en dat ook nog eens in dezelfde kleurstellingen.

1556199342140376 adp barbiere 211556199342131819 adp srgb barbiere s03 497

Wie dit allemaal wil ondergaan maar geen zin heeft in een doe-hetzelf-projectje, kan ook gewoon een heuse Acqua di Parmascheerbeurt boeken. Je kunt hiervoor terecht in boetieks in Milaan, Rome, Parijs, Miami en Dubai. Tijdens zo’n Barbiere-scheerbeurt word je door de beste barbiers onder handen genomen. Een absolute aanrader voor de ultieme scheerbeurt. Erna zie je er picobello uit (en dat geldt ook voor het gevoel). Sinds kort is er in het Londense warenhuis Selfridges een afzonderlijke, permanent gevestigde Barbiere. Laten we hopen dat er ook snel zo’n boetiek in Nederland komt. Wat extra sprezzatura kan nooit kwaad.

Tags

acqua-di-parma
grooming
maintenance
barbiere

Lees ook

Aanbevolen voor jou