Hommes

Magische proefrit met Lexus

Lexus presenteerde in Madrid twee nieuwe updates van hun populaire modellen NT 300h en CT 200h.
Reading time 2 minutes

In een geheel nieuw kleurengamma dat onder andere het prachtige karmijnrood bevat, kregen we de kans beide versies op de Spaanse buitenwegen te rijden. Qua design kregen beide modellen een sportievere look and feel, met als opvallendste element de enorme V-vormige grill - een typisch Japans stukje productdesign - waardoor met name de (witte uitvoering) NT 300h in de verte doet denken aan de snuit van enorme haai. Een ander verschil met hun voorgangers is vooral de innovatie op het gebied van hybride rijden.

Beide modellen kunnen nu nog zuiniger gebruik maken van hun efficiënte hybride-systeem, waarbij de elektromotor boven de 45 km per uur automatisch naar de benzine motor overschakelt. Dit gaat dermate vloeiend dat je het nauwelijks in de gaten hebt dat de benzinemotor bijspringt, terwijl bij een flinke kick-down (in SPORT + modus), je het genot van de aloude verbrandingsmotor met bijpassende subtiele rochel behoudt. Nog een groot voordeel: geen stekker! Terwijl je onderweg bent, laadt de nikkel-metaalhybride-accu automatisch bij – bijvoorbeeld tijdens remmen. Het maakt deze hybride-uitvoeringen tot modellen met het meest efficiënte verbruik in hun klasse.

Verder levert Lexus standaard in de F-SPORT uitvoering, en tegen een meerprijs van 795 euro in het basismodel, een uitgebreid pakket onder de naam LSS (Lexus Safety System). Dit omvat onder andere adaptieve cruisecontrol, verkeersbordenherkenning, automatisch grootlicht, Lane Departure Alert en last but not least Pre Crash Safety Brake.

Met name de wat luxere  NT 300h is van binnen prachtig afgewerkt met mooie contrasterende bekleding en belijning. Comfort en geluidsarm zijn de trefwoorden voor dit perfect afgewerkte interieur.  Met 197 DIN pk en een uitgebalanceerde wegligging trekt deze Japanse-SUV je met groot gemak door het heuvelachtige landschap buiten Madrid. Kortom een strakgelijnde SUV, passend in de Lexus-familie met feilloos rijgedrag en hoogwaardige techniek, verwerkt in deze krachtige hybride-motor en een innovatief veiligheidspakket.

 

Bekijk de Arty-Video van Lexus hieronder.

The Art Of Standing Out

Tags

hommes
auto
lexus

Lees ook

Aanbevolen voor jou