Hommes

Johnnie Walker’s zeldzame superwhisky

De Blue Label is Johnnie Walker’s vlaggenschip. Maar toch is het label erin geslaagd een nóg bijzondere whisky te maken: Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen.
Reading time 2 minutes

Het is de tweede keer dat Johnnie Walker een dergelijke limited edition op de markt brengt. Eerder gebeurde dat met de Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Brora. Het lijkt vloeken in de kerk om met het recept van een schitterende single malt te spelen. Maar wees niet bang: dit is niet het geval. Deze nieuwe special edition is natuurlijk niet zomaar gemixt met een whisky, maar met een onvervangbare ‘ghost’ whisky. In dit geval de alom begeerde Islay single malt, Port Ellen. Een spook-distilleerderij, want het moest haar deuren al in 1983 sluiten. Kortom: je krijgt een schitterende fles Blue Label met een ziel van een zeldzame en flink oude whisky.

Johnnie Walkers Master Blender Jim Beveridge legt uit: "De 'Ghost' whisky's van Caledonian en Carsebridge voegen lagen toe van romige vanillezoetheid terwijl de zeldzame malts uit Mortlach, Dailuaine, Cragganmore, Blair Athol en Oban rollende golven van wasachtige citrus, rijke mout en tropisch fruitsmaken leveren - allemaal perfect uitgebalanceerd door de kenmerkende maritieme rokerigheid van Port Ellen die blijft hangen in de lange en verwarmende finish.”

De Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen wordt gebotteld met een alcoholpercentage van 43,8% en is beschikbaar in Nederland vanaf oktober bij Drankenboutique.nl en de betere whiskyspeciaalzaken. Zoals je begrijpt staat daar wel een fikse prijs tegenover, een fles kost namelijk €305. Aan de andere kant heb je dan wel een zeer bijzondere fles whisky met een vleug Port Ellen. Een whisky die nooit meer gemaakt wordt en waarvan de waarde van een fles op €3000 wordt geschat. En dat is wat de Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen enorm waardevol en zijn prijs meer dan waar maakt. Bovendien is elke fles in deze speciale uitgave individueel genummerd. Sláinte!

Let op: geniet, maar drink met mate. Geen 18, geen alcohol. Meer informatie: www.drankenboutique.nl

Lees ook

Aanbevolen voor jou