Hommes

Italië op zijn puurst

Voor het eerst, in de ruim een eeuw tellende historie van Acqua di Parma, heeft het parfumhuis een gezicht verbonden aan een van hun geuren. De Engelsman Will Chalker is de gelukkige.
Reading time 2 minutes

Acqua di Parma kun je met recht een klassiek parfumhuis met Italiaanse air en sprezzatura noemen. Het werd ooit gestart door Baron Carlo Magnani, lid van een vooraanstaande familie uit Parma, omdat hij geen geschikt parfum kon vinden dat hem kon bekoren. Daarom besloot hij in 1916 zijn eigen eau de cologne te creëren, samen met een meesterparfumeur. Het resultaat? De klassieker Colonia, Acqua di Parma’s allereerste geur. Inmiddels is deze niet meer weg te denken uit de olfactorische wereld en een musthave voor elke man.

Voor het eerst in de historie van het merk wordt een gezicht aan een Acqua di Parma-geur gebonden. Maar nu ook weer niet het geijkte Hollywoodgezicht: het goedlachse Engelse model Will Chalker viel de eer ten deel. ‘Will staat voor de nieuwe weg die we zijn ingeslagen: we willen mannen bereiken die positief in het leven staan’, verklaart Burdese. ‘Mannen die serieus zijn in hun carrière en privéleven, maar tegelijk alles niet te serieus nemen.’ A perfectly imperfect man, noemt ze het zelf. Dus geen veel te gladde, arrogante successtorymannen.

‘Bijvoorbeeld dat ze Acqua di Parma moeten gebruiken,’ lacht Burdese. Het mag dus allemaal iets lichter en losser. De nieuwste aanwinst Colonia Pura is daar een goed voorbeeld van. Nog steeds erg fris, maar minder scherp en met, na een tijdje dragen, zelfs een zoet randje. De frisheid komt van bergamot, gecombineerd met sinaasappel, narcis, jasmijn en koriander. Patchoeli en cederhout voegen warmte en kruidigheid toe. Perfecte imperfectie? Burdese, lachend: ‘Nee. Dit zou ik toch wel echt bestempelen als een perfecte geur.’

Tekst: Paul Jeursen
WWW.ACQUADIPARMA.COM

Tags

parfum
italie
acqua-di-parma
lofficielhommesnl

Lees ook

Aanbevolen voor jou