Hommes

Historie van een klassieker

Pittig, smachtend, fris en zonovergoten: dat is deze elegante interpretatie van misschien wel het meest revolutionaire herenparfum uit de geschiedenis, Dior's Eau Sauvage. De uiteenzetting van een klassieker.
Reading time 2 minutes


Een groots parfum komt doorgaans in een sterke flacon en in het geval van Eau Sauvage is dat niet anders. Het was Pierre Camin die in 1955 tekende voor het design van de flacon van Eau Fraîche, waarvoor hij zich had laten inspireren door achttiende-eeuwse heupflessen. In 1966 gebruikte Camin voor Eau Sauvage dezelfde flaconvorm, maar paste een ander design toe: hierin verwerkte hij zowel mannelijke als vrouwelijke elementen plus een verwijzing naar de unieke geurcompositie van Eau Sauvage waarin een belangrijke rol was weggelegd voor jasmijn, doorgaans een vrouwelijke noot. De vorm van de dop was een knipoog naar de vingerhoed van een naaister om te benadrukken dat Dior in eerste instantie een modehuis is.

Tijd voor een nieuwe interpretatie van deze cologneklassieker: Eau Sauvage Parfum. In de fonkelnieuwe olfactieve creatiestudio van het Huis Dior, gevestigd binnen de muren van de Bastide des Fontaines Parfumées (in het centrum van Grasse en op een steenworp afstand van de plek waar Roudnitska de originele Eau Sauvage creëerde), werkte Parfumeur-Créateur van Dior, François Demachy, aan zijn nieuwste editie van de geur. Geen eenvoudige taak, zo legt hij uit: ‘Het bewerken van Eau Sauvage is een subtiele oefening van herinterpretatie. De signatuur moet tot op de millimeter nauwkeurig gerespecteerd worden en de authenticiteit van de grondstoffen moet behouden blijven. Tegelijkertijd wil je diepte en intensiteit toevoegen. Het gezicht van de campagne? Dat is wederom de Franse acteur Alain Delon, die in de jaren zestig en zeventig gold als het toonbeeld van mannelijke schoonheid.

Dior, ‘Eau Sauvage Parfum’, eau de parfum, 50 ml, € 76.

http://www.dior.com

Tekst: Paulijn van der Pot

 

Tags

dior
hommes
sauvage

Lees ook

Aanbevolen voor jou