Hommes

Goede geuren: de fijnste winterparfums

De mooiste wintergeuren op een rij.
Reading time 2 minutes
LA VITA MODERNA

Soms heb je een extra vleugje Italiaanse stijl nodig, wat sprezzatura. Komt dat even goed uit dat Salvatore Ferragamo een nieuw parfum heeft geïntroduceerd die je een goede dosis extra elegantie geeft: UOMO
Salvatore Ferragamo Casual Life. Het parfum bestaat uit frisgroene hinten gemengd met krachtige houtnoten en verkwikkende akkoorden. Hoe het ruikt? Naar vioolblaadjes, kardemom, citroen, koffie, amber, geranium, witte musk, kasjmier en wit cederhout. Voldoende ingrediënten voor een stijlvol Italiaans parfum.

Salvatore Ferragamo Parfums, ‘UOMO Salvatore Ferragamo Casual Life’, eau de toilette, 100 ml, €87.

www.ferragamo.com

FORCE MAJEURE

Het element water is sterk verbonden met de geuren van Issey Miyake. Je kunt zeggen dat het een grote bron van inspiratie is voor al zijn inmiddels iconische geuren. De flacon van deze nieuwe L’Eau Majeure d’Issey werd ontworpen door Todd Bracher die daarbij, naar eigen zeggen, door de zee gepolijst glas voor ogen had. Ook de geur heeft de oceaan verkend, met stoere akkoorden van zout en hout.

Issey Miyake, ‘L’Eau Majeure d’Issey’, 100 ml, €62.

www.isseymiyake.com

HOUD VAN HOUT

Van Dsquared2’s He Wood zijn al enkele erg fijne varianten verschenen. Verheugd zijn we dan ook dat de tweeling Dean en Dan Caten een nieuwe versie lanceren: He Wood Cologne. Nog meer dan voorheen ligt de nadruk op de geur van hout. De spil in dit parfum is de geur van zilverspar, vermengd met mediterrane noten van citroen, mandarijn en gember. Het slot wordt gevormd door krachtige hinten van vetiver en cederhout.

Dsquared2, ‘He Wood Cologne’, eau de cologne, 100 ml, €87.

www.dsquared2.com

Tekst: Paul Jeursen

Tags

parfum
uomo-salvatore-ferragamo-casual-life
l'eau-majeure-d'issey
dsquared2-he-wood-cologne

Lees ook

Aanbevolen voor jou