Hommes

Geef graffiti-artist JonOne een cognacfles, en dan gebeurt dit...

Elk jaar lanceert cognachuis Hennessy een nieuwe en bijzondere samenwerking met een kunstenaar. Dit jaar is het de beurt aan JonOne.
Reading time 1 minutes

Voor de Hennessy Very Special Limited Edition van 2017 mocht een van de meest bekende graffiti artists van de afgelopen 30 jaar zijn creativiteit loslaten voor het ontwerp. JonOne groeide op tijdens de hoogtijdagen van de graffiti en hip hop en deze street art cultuur zie je terug in de nieuwe fles. JonOne’s creatie kwam voort uit het schilderen, sprayen en verf letterlijk op het doek uiteen te laten spatten. Daarnaast heeft hij verschillende karakteristieke Hennessy symbolen erin verwerkt.

De in Harlem geboren en getogen artiest heeft sowieso een bijzondere band met Frankrijk, het land van de cognac. Het was een ontmoeting met een paar Franse straatartiesten in 1987 die zijn leven veranderde. Deze moedigden hem aan om naar Parijs te verhuizen, wat hij ook deed. In 2015, bijna 30 jaar na deze ontmoeting, ontving JonOne de Légion d'Honneur: de hoogste Franse onderscheiding.

De Hennessy Very Special Limited Edition is in beperkte oplage verkrijgbaar bij de beter gesorteerde slijterijen. De adviesverkoopprijs  (70CL) is €39,50.

www.hennessy.com

Check het coole filmpje met JonOne onderaan deze post!

/
Hennessy V.S Limited Edition by Jon One | Bringing Color to the Mix

Tags

hennessy
cognac

Lees ook

Aanbevolen voor jou