Hommes

Films streamen in je auto? Ja!

Een 3D-head-updisplay in je auto iets voor de verre toekomst? Niet als het aan Jaguar Land Rover ligt. En ook films streamen in je auto is binnenkort een reële optie.
Reading time 1 minutes

Ingenieurs van Jaguar Land Rover werken aan krachtige en nieuwe technologie voor een 3D-head-updisplay die veiligheidswaarschuwingen in je blikveld projecteert als je onverhoopt je rijstrook verlaat of als er zich gevaren op je route voordoen. Maar het display kan je ook ondersteunen bij slechte weersomstandigheden en/of duisternis. Dankzij augmented reality wordt diepte gegeven aan de weergave, door berichten als het ware direct op de weg voor de auto te projecteren. Studies in Duitsland hebben namelijk aangetoond dat de stereoscopische 3D-weergave van instructies de reactietijd van de bestuurder kunnen bekorten en zijn/haar inschatting van afstanden verbeteren.

En  ze zijn goed bezig bij Jaguar Land Rover want als autonoom rijden en autodelen realiteit zijn, kan de 3D-technologie ook door passagiers gebruikt worden om 3D-films te streamen. Systemen die de bewegingen van hoofd en ogen van de passagiers volgen, passen de 3D-weergave individueel aan, zodat afzonderlijke schermen en 3D-brillen zoals die in de bioscoop worden gebruikt, overbodig zijn. Van A naar B wordt dan nóg leuker.

Meer informatie: www.jaguar.nl / www.landrover.nl

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou