Hommes

Exclusief interview: Lewis Hamilton over muziek, mode en Tommy Hilfiger

Onlangs ontmoetten we de coureur in Berlijn en spraken met hem over zijn liefde voor mode en muziek.
Reading time 3 minutes

Frisse, krachtige kleuren en casual unisex-stijlen. Onlangs presenteerde het Amerikaanse label Tommy Hilfiger de tweede collectie in samenwerking met Formula 1 Wereldkampioen Lewis Hamilton

Ontspannen en charmant beantwoordt de Brit de vragen over de collectie en vertelt hij ons over het moment dat hij voor het eerst werd getroffen door de modekoorts. 

L'Officiel: De vorige keer dat ik je sprak - drie jaar geleden - vertelde je dat je piano leert spelen. Hoe gaat het daarmee?

Lewis Hamilton: in die tijd kon ik geen enkel nummer spelen, inmiddels zijn het er vier, vijf.

Dus je speelt nog steeds?

Ja, maar ik ben het nog steeds aan het leren. Onlangs ben ik begonnen aan de Bohemian Rhapsody van Queen. Het schiet alleen niet echt op want ik reis veel en ben zelden thuis, daardoor kan ik weinig oefenen.

Waar komen jouw passies voor muziek en mode vandaan?

Mijn vader zat in een drumband en thuis was er altijd muziek, dat is onderdeel van de cultuur van mijn familie. Al op jonge leeftijd werd ik aangemoedigd om ook een instrument te bespelen. Mijn passie voor mode begon in mijn tienerjaren. Ik zat helemaal in de hiphop-scene en keek altijd naar de muziekvideo's. Tupac was mijn held. Ik herinner me trouwens nog steeds het moment dat Tommy Hilfiger de campagne met R&B-zangeres Aaliyah uitbracht, dat vond ik geweldig! Een andere mijlpaal was toen ik voor het eerst een fashionshow bijwoonde. Dat is zo energiek en dynamisch, net als de sfeer op de racebaan eigenlijk!  

In vergelijking met andere Formule 1-coureurs heb je relatief veel vrienden in de mode- en showbusiness. Voel je je daar bij op je gemak?

Veel van de mensen in de show- en modewereld hebben al hindernissen overwonnen en iets bereikt. Bovendien zijn het vaak types die hun eigen ding doen en daar kan ik me wel mee identificeren. Denk aan iemand zoals Pharrell Williams bijvoorbeeld. Hij inspireert mij enorm; Pharrell is niet alleen een van de beste muziekproducenten, hij is ook op andere vlakken succesvol.

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?

Urban chic. Ik houd van streetstyle gemixt met luxe merken.

Wat voor invloed heeft je persoonlijke stijl op je tweede collectie voor Tommy Hilfiger?

Mijn tweede collectie voor Tommy Hilfiger is tegelijkertijd mijn eerste voorjaarscollectie. Ik wilde iets doen met heldere, vrolijke kleuren. Ik houd van kleurrijk. Bovendien was het voor mij belangrijk dat we in de campagnevideo de unisex items tonen. Ik ben nu al benieuwd hoe mensen deze items zullen dragen en combineren. Waarschijnlijk zullen niet veel mannen mijn roze trainingspak durven te dragen. HAHAHA.

Wat is je favoriete item uit de collectie?

Hmm ..., waarschijnlijk het bomberjack en de paarse hoodie met de shorts. Prima zomeroutfit!

Je hecht aan waarden en normen. Welke waarden deel je met Tommy Hilfiger?

Loyaliteit. En beiden zijn we op onze eigen manier gezinsmensen. En we hebben allebei een eigen visie en een specifieke kijk op dingen. Hij is al een icoon en ik hoop dat ik dat ooit ook over mijzelf mag zeggen.

De Tommy Lewis X collectie is nu hier beschikbaar

Tags

lewis-hamilton
interview
tommy-hilfiger

Lees ook

Aanbevolen voor jou