Hommes

Een kunstzinnige ode aan Karl Lagerfeld

De 96ste editie van Pitti Uomo in het zonnige Florence draait op volle toeren. De mannenmodebeurs staat dit jaar ook in het teken van de recent overleden modelegende Karl Lagerfeld, mede in de vorm van een grote graffiti-piece van kunstenaar Endless.
Reading time 1 minutes

Bij Pitti Uomo draait het om de grootste mode-nieuwigheden op het gebied van herenmode. En dat het overlijden van de legendarische ontwerper Karl Lagerfeld ook hier duidelijke sporen heeft achtergelaten blijkt wel: zijn gemis heeft gestalte gekregen in de vorm van een enorm portret.  

Het 5 bij 9 meter grote kunstwerk toont het herkenbare gelaat van Lagerfeld die met trots de Pitti Uomo-bezoekers lijkt na te kijken. En het is de Britse kunstenaar Endless die achter deze creatie schuilt. Endless heeft overigens wel vaker fraaie en conceptuele kunstwerken gemaakt voor andere modehuizen en mode-iconen, zoals Kate Moss en Naomi Campbell.

1560422489784582 image000161560422505424399 image00018

Het is natuurlijk niet toevallig dat het kunstwerk juist nú onthuld wordt; deze week presenteert het gelijknamige modelabel van Karl Lagerfeld in Milaan ook de Spring / Summer 2020-collecties voor zowel dames als heren. Onderdeel van deze collectie is een exclusief limited edtion T-shirt waarop de kunst van Endless prijkt. Wie een exemplaar wil bemachtigen moet echter wel geluk hebben; er worden namelijk maar 50 stuks van verkocht tijdens Pitti Uomo, 

Ben je in Florence? Ga dan vooral even langs de Fortezza da Basso ; hier kun je nog tot en met 14 juni zo'n Karl Lagerfeld x Endless-T-shirt bemachtigen.  

Bekijk hieronder meer van het kunstwerk en de collecties:

Tags

art
karl-lagerfeld
hommes
pitti-uomo
2019

Lees ook

Aanbevolen voor jou