Hommes

De laatbloeier: Pedro Pascal

Pedro Pascal (1975, Santiago) ontkwam aan een bestaan onder het bewind van Pinochet, blonk uit in toneelspelen en werd op latere leeftijd een wereldster dankzij zijn rollen in Game of Thrones en Narcos.
Reading time 2 minutes

Jaren van hard werken, mislukkingen, teleurstellingen en tientallen gefaalde audities. In de wereld van de millennials is het steeds zeldzamer om acteurs te vinden die beroemd zijn geworden en dat ook blijven, want in Hollywood word je om te beginnen op je dertigste al beschouwd als bejaard. Door de geschiedenis heen zijn er maar enkele beroemde uitzonderingen: zo werden Harrison Ford, Gene Hackman, Samuel L. Jackson en Joe Pesci pas tussen hun vijfendertigste en veertigste het sterrendom in gekatapulteerd. Pedro Pascal, net 42 geworden, behoort tot deze selecte club.

Zijn claim to fame bereikte hij op de eerbiedwaardige leeftijd van 39, in de rol van Oberyn- Martell, oftewel ‘Red Viper of Dorne’, in de beroemde tv-serie Game of Thrones.

Het is goed om op dit moment Pedro Pascal te zijn, is onze binnenkomer. ‘Jij zegt het’, klinkt het geamuseerd aan de andere kant van de lijn. Pascal bevindt zich in Fort Washington, op de set van zijn nieuwste film waarvan de titel nog geheim is, geregisseerd door Zeek Earl en Chris Caldwell, wier korte film In the Pines (met een budget van slechts drieduizend dollar) in 2012 op het SXSW-festival in Austin een favoriet van zowel de jury als het publiek was.

 

Voor de actie- en avonturenfilm The Great Wall van Zhang Yimou verbleef Pedro een half jaar in China. Hij verwierf de rol dankzij zijn spel in het veelgeprezen Narcos, een Netflix-serie gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de beruchte drugsdealer Pablo Escobar, waarvan het derde seizoen inmiddels op Netflix staat en we wachten op het vierde seizoen.

Tekst: Roberto Croci

Fotografie: Thomas Cooksey

Styling: Rose Forde

Tags

interview
hommes-nl
pedropascal

Lees ook

Aanbevolen voor jou