Hommes

De geslaagde facelift van MINI

Wie nog geen fan was van MINI moet eens een ritje maken in de vernieuwde Cooper S en Countryman. Deze auto’s blinken uit in charme, fun en technische snufjes. Rijplezier in de meest letterlijke zin van het woord.
Reading time 2 minutes

MINI heeft dit voorjaar de modellen Cooper S en Countryman van een make-over voorzien. Het meest in het oog springend zijn het opgefriste logo en de nieuwe achterlichten waarin de contouren van de Britse Union Jack zichtbaar zijn. De horizontale lijnen van het Union Jack-design geven de richting aan, de verticale lijnen lichten op bij het remmen en de diagonalen doen dienst als achterlicht. Ook is er de mogelijkheid om je eigen naam of logo in de decoratieve interieurpanelen te laten graveren. En, misschien wel het allerleukst, je kunt dit logo, je naam of ieder ander desgewenst design bij het openen van de deur op de grond laten projecteren door middel van een lamp in de buitenspiegel.

De projectie blijft twintig seconden zichtbaar, of zolang als je de deur openhoudt. Allemaal overbodige opsmuk? Juist niet. Het zijn precies dit soort eigenzinnige designstaaltjes die het merk – dat dit jaar zijn zestigste verjaardag viert – zo geliefd maken. Bovendien toont het dat MINI de huidige trend van personalisering en individualisme omarmt en volop meedoet als het gaat om digitale innovaties.

Stay connected

Noemenswaardig is ook de Emergency Intelligence-dienst, MINI’s eigen 112-voorziening die direct in actie komt bij het indrukken van de noodknop en die niet alleen automatisch de locatie van het ongeval meldt, maar ook de zwaarte ervan. Ander geestig foefje: de MINI Find Mate-app is geen in car dating service, maar een handige tool die sloddervossen helpt om rondslingerende sleutels, tassen en koffers terug te vinden. Door deze voorwerpen te taggen kun je via de app of op je dashboardscherm zien waar ze liggen. Nooit meer zoeken naar je sleutels dus! Kortom, imagobuilding op de leukste en meest frisse manier.

Foto links: De vernieuwde MINI Cooper S.

Tags

auto
bmw
cars
mini
cooper-s
countryman

Lees ook

Aanbevolen voor jou