Hommes

De belangrijkste trends tijdens Men's Fashion Week Paris

Paris Fashion Week zit er weer op. Tijd voor een recap. Wat zijn de trends voor het najaar? En wat moet er binnenkort in jouw kledingkast hangen?
Reading time 2 minutes
De surfer

De belangrijkste trend voor volgende zomer? De surf-look. Tijdens Fashion Week werd deze stijl vanuit allerlei invalshoeken benaderd. Louis Vuitton ging voor de meest letterlijke versie: een wetsuit. Maar er verschenen ook off-duty exemplaren op de catwalk. Etudes ging voor een overall en Alexander McQueen koos voor een ruigere surfer. 

Het Hawaï shirt

Hoe fouter, hoe beter: het Hawaï shirt maakte in Parijs zijn comeback. Van grote bloemen bij Louis Vuitton en de Miami Vice-versie van Ami tot de Space Mountain print van Paul Smith. Je hoeft 'm niet meer te verstoppen tot de vakantie, hij mag vanaf nu altijd en overal. 

 

De oorbel

Geen paniek, de tijd van de diamanten oorbel is (nog) niet terug. Maar dat van de oorring, versierd met een klein hangertje wel. En ja, we geven het toe, deze trend is niet voor elke man weggelegd. De oorbel draag je in één oor en bestaat in verschillende varianten; Dries Van Noten ging voor een paperclip met parel terwijl Wooyoungmi voor een vintage model koos... Dragen op eigen risico.

Sporten in couture

Hoewel Parijs de hoofdstad van couture is, komt de inspiratie tegenwoordig vanuit een hele andere hoek: sportkleding. Mits het goed gedaan wordt natuurlijk. Een versleten trainigspak is niet geoorloofd. Een perfect gesneden smoking in jogging stof wel. Dior geeft zijn draai aan het sportbroekje, Valentino gaat voor een geheel pak en Lanvin kiest een high-tech-versie. Dit is de ideale oplossing om stijlvol voor de dag te komen, zonder afscheid te nemen van comfort. 

 

Videobanner: Valentino Men's Spring/Summer 2018 collectie

Tags

parijs
pfw
trends
fashionweek
mannen

Lees ook

Aanbevolen voor jou