Hommes

Creatieve samenwerking van BMW zorgt voor oogverblindende expo

Voor de "Progressive Luxury Meets Creative Excellence"-expositie waagt BMW zich aan 3D-printing en gaan ze voor het eerst sinds 9 jaar weer een samenwerking aan met Patricia Urquiola.
Reading time 1 minutes

BMW is een bijzondere samenwerking aangegaan om het perfecte decor te creëren voor de presentatie van de BMW 7 Series, waaronder de eerste BMW X7, en de BMW Concept M8 Gran Coupe. De Spaanse architecte en designer Patricia Urquiola ging samen met BMW's Senior Vice President Design Adrian van Hooydonk naar de tekentafel, om de ideale setting samen te stellen voor de tentoonstelling van de nieuwe vehicles bij BMW Welt in München.

/

Geïnspireerd door het Noorderlicht ontwierpen Urquiola en Van Hooydonk - met behulp van 3D-printtechnieken - een spectaculaire custom vloer. Het resultaat: witte zachtgolvende lijnen, contrasterend tegen een intens groene gemarmerde achtergrond en wanneer licht over de vloer beweegt, verandert deze subtiel van kleur en spiegelt hij mooi tegen de glanzende lak van de auto's.

Met robotische printtechnologie en gebruik van bio-plastics droeg het design-techbedrijf Aectuals zorg voor het printen van de terazzo-podia van de nieuwste BMW-bolides. 

Neem een kijkje hieronder voor beelden van de expositie:
/

Tags

expo
auto
bmw
cars

Lees ook

Aanbevolen voor jou