Hommes

Coolness: de Patta x Umbro Football Jersey 2018 Collection

Voor de tweede keer hebben het Amsterdamse street- en footwear merk Patta en Umbro de handen ineengeslagen. Het resultaat? Twee ultracoole voetbalshirts.
Reading time 1 minutes

De collaboratie is een ode aan Patta’s thuishaven, Amsterdam en de bijbehorende voetbaltrots: AFC Ajax. De twee ‘uit’-shirts zijn gebaseerd op twee modellen uit het seizoen 1990-1991. Een van de steunpilaren in die tijd was de legendarische keeper Stanley Menzo. Hij speelde in tien seizoenen meer dan 300 wedstrijden voor de Amsterdammers en won in die periode negen grote titels. In die tijd viel hij niet alleen op door zijn uitstekende prestaties maar ook door zijn kleurrijke keeperspakken. Niet zo gek dus dat een dergelijk icoon meedacht over de ontwerpen van de twee nieuwe shirts en ook nog eens als model fungeert.

Eén shirt is voorzien van een geometrisch paars-zwarte kleurencombinatie, uiteraard voorzien van het opgeborduurde Patta-wapen en Umbro-logo op de borst en natuurlijk de naam ‘PATTA’ als ‘sponsornaam’. Het andere shirt heeft een blauwwitte geometrische kleurencombinatie, hetzelfde wapen en logo waar een kraag met knoopjes, rode en blauwe strepen op de kraag en het iconische nummer '14' op de rug.

De Patta x Umbro voetbalshirts zullen bij de Patta stores in Amsterdam en Londen te koop zijn vanaf zaterdag 17 maart en online vanaf maandag 19 maart.

www.patta.nl

Fotografie: Kyle Weeks (@_kyleweeks_)

/

Tags

voetbal
patta
umbro
football-jersey

Lees ook

Aanbevolen voor jou