Hommes

Cool kids: Virgil Ablohs entourage

Er zijn weinig modeontwerpers die tijdens één Fashion Week twee collecties kunnen tonen. Wel multitalent Virgil Abloh.
Reading time 3 minutes
Courtesy of Nick Sethi

Hij presenteerde in Parijs zijn werk voor Off-White en Louis Vuitton en lanceerde en passant een eigen juwelenlijn, een kunstexpositie en een pop-upbloemenwinkel in Hôtel Costes. Speciaal voor L’OFFICIEL HOMMES poseerden drie heren uit zijn entourage in looks van zijn Pre-Fall 2019-capsulecollectie The Staples Edition.

DEV HYNES,
SINGER-SONGWRITER EN PRODUCER

1555599278179205 dev hynes virgil

David Joseph Michael Hynes, ook wel DevontéDevHynes, maakte in 2007 solo furore als Lightspeed Champion. Dat resulteerde in twee albums met een mix van folk en indierock. Nog bekender werd hij als Blood Orange, een act waarmee hij zich meer focuste op r&b en elektro. Ook als producer en songwriter zit Dev niet stil. Zo produceerde en schreef hij materiaal voor artiesten als Solange Knowles, Sky Ferreira, FKA twigs, Haim, Florence and the Machine, The Chemical Brothers, Kylie Minogue, A$AP Rocky, Blondie en Mariah Carey. Een veelzijdige clientèle en een veelzijdig man, kortom. Tijdens Ablohs meest recente H/W 2019-20-show voor Louis Vuitton, verzorgde Dev de livesoundtrack. Vorig jaar was hij een van de vier artiesten die in het John F. Kennedy Center optraden met Philip Glass en verzorgde hij de soundtrack van Gia Coppola’s film Palo Alto

LASH,
MODEL/MUZIKANT/DESIGNER

1555599491381579 lash virgil 21555599629578095 lash vrigil

Tijdens Virgil Ablohs L/Z-2019-show vorig jaar juni, zijn Louis Vuitton-debuut, was LASH het eerste model dat zich op de runway vertoonde. In een smetteloos wit loose fit-kostuum, inclusief witte accessoires en dito sneakers, betrad hij het regenboogkleurige ‘podium’. En hij kon rekenen op veel bijval. Als lid van de crew van rapper/producer Skepta mag hij onder anderen Grace Ladoja en Naomi Campbell tot zijn fans rekenen. En Virgil himself natuurlijk ook, die LASH slechts één dag van tevoren vroeg om in de show te lopen, om bij de doorpassessie terloops te melden dat hij de show zou openen. Dat kán voor sommigen benauwend werken. Maar niet voor LASH. Hij is immers geen professioneel model, maar zegt simpelweg: ‘Ik ben aan het modelleren.’ En dus sloot hij zonder blikken of blozen Louis Vuitton’s H/W 2019-20-show af.

MAMADOU TOURÉ,
ACTEUR

1555600420459267 mamadou tourre virgil1555600420447864 mamadou tourre virgil 2

Deze zeventienjarige Franse acteur heeft roots in Mali en speelde in de korte film Le jour de ton jour van de Franse acteur, scenarioschrijver en regisseur Steve Achiepo: Mamadou werd op straat door hem gecast. De film duurt slechts 24 minuten maar dat is genoeg voor de jonge Mamadou om ontzag in te boezemen. Hij speelt de tienjarige Blaise, een emotionele eter die voedsel consumeert om de dood van zijn vader een plekje te geven. Maar ook om de frustraties over zijn gewicht te vergeten en te kunnen omgaan met zijn gevoelens voor Marie. Zijn vreetbuien zijn een indicatie van het tumult dat in zijn hoofd omgaat. Blaise denkt dat hij gaat sterven, maar is dat ook zo? Mamadou heeft blijkbaar ook indruk gemaakt op Virgil: hij poseerde evenals Dev Hynes en LASH in Parijs.

Tags

virgil-abloh
dev-hynes
lash
mamadou-toure

Lees ook

Aanbevolen voor jou