Hommes

Botox voor bolides

Mercedes-Benz heeft een lange kwaliteitstraditie binnen de auto-industrie. Het merk focust zich de laatste jaren op ‘design’ in de breedste zin van het woord, want hoe maak je nu eigenlijk zo'n gestroomlijnde bak?
Reading time 2 minutes

L’OFFICIEL HOMMES ontving de uitnodiging om dit in het Mercedes-Benz Design Center in Sindelfingen te ervaren. 'Een nieuw ontwerptijdperk' wordt aangekondigd in de goed beveiligde Mercedes-Benz omgeving. Camera's van telefoons worden afgeplakt en niets wordt aan het toeval overgelaten. Maar ondanks alle security is de sfeer enthousiast en uiterst toegankelijk. Een uniek inkijkje in de ontwerpwereld achter het merk....
 

Stap 1: Schets en rendering

Het ontwerpproces begint altijd met een idee, die aanleiding geeft tot een tekening, op een schetsblok of een computerscherm. De beste en meest veelbelovende schetsen worden gekozen voor verdere uitwerking. 

Stap 2: Virtueel model

Om het werkelijke driedimensionale effect te beoordelen, worden geselecteerde ontwerpen geproduceerd als gedetailleerde 1:4-kleimodellen. Deze virtuele modellen worden gevisualiseerd met de Power Wall om de ontwerpen vanuit verschillende perspectieven te kunnen analyseren. 

Stap 3: Kleimodel

Alle details van het nieuwe model worden met de hand gemaakt om een zo realistisch mogelijk model te produceren. Wagener: ‘Het klassieke kleimodel speelt nog steeds een centrale rol: Voor een definitieve beoordeling van ’n ontwerp heb je zo’n kleimodel nodig.’ 

Stap 4: Interieurontwerp

Interieurschets: De eerste stap in het interieurproces omvat ook de productie van tekeningen en renderingen. Deze worden vervolgens ook in 1:1-kleimodellen uitgewerkt. Diverse User Interface-concepten worden na ontwikkeling geïntegreerd in het interieurontwerp. 

Stap 5: Definitief model

Het exterieur en interieur en hun respectievelijke functies worden gecombineerd tot een definitief modelvoorstel, waarin alle kenmerken van het nieuwe ontwerp verwerkt worden. Zo wordt de uiteindelijke vorm van het ontwerp voor alle betrokken disciplines zichtbaar. 

Met het 'Aesthetics A'-ontwerp presenteert het designteam de visie van een luxe Sedan binnen het compact car-segment. het biedt ook een duidelijke richting van hoe de ontwerpfilosofie van 'Sensual Purity' eruit zal zien in de nabije toekomst. Wij zijn nu al fan! 

Tags

auto
mercedes-benz
lofficielhommesnl
wheels

Lees ook

Aanbevolen voor jou