Hommes

BMW THE 8: a Gentlemen's Racer

De nieuwe BMW 8 werd in mei gepresenteerd tijdens de legendarische 24 uurs race van Le Mans. De reden? BMW heeft vanuit zijn M-racing afdeling al enige tijd één van de best presterende endurance racers op de Europese circuits...
Reading time 3 minutes

Daarom was het nu tijd deze om te zetten in een heuse straatversie. Gedoopt onder de naam 'THE 8' presenteerde BMW op dit historische circuit tijdens de race, omringd door voortrazende bolides, een eerste preview. Afgelopen week was het tijd voor de Nederlandse introductie van deze 'Gentlemen’s Racer'. In samenwerking met Moët & Chandon werd op het oogverblindende Landhuis Parc Broekhuizen 'THE 8' op stijlvolle wijze gevierd.

En het mag gezegd worden: 'THE 8' heeft een fantastische vormgeving. Zijn belijning betekent een nieuwe stap in design. Alle overbodige franjes in de vorm van uitstulpende spoilers en wielkast-geweld hebben plaats gemaakt voor sierlijke strakke lijnen, waarbij gedurfd design en elegantie de boventoon voeren. Het doet denken aan de tijd van de Aston Martins DB4 en DB5’s en de Lamborghini 400 GT. Allen afkomstig uit de fameuze Milanese designstudio Carrozzeria Touring Superleggera. De tijd waarin naast brute kracht gepassioneerde vormentaal een must was bij deze sportscars.

 

En ja, de Nederlander Adrian van Hooydonk, Design Director bij BMW, heeft zich duidelijk door deze voorgangers laten inspireren. Geen grammetje vet teveel en toch dreigend genoeg om een diepe indruk te maken op een ieder die 'THE 8' aan zich voorbij ziet razen. Het is met dit model dat BMW laat zien dat er meer is dan alleen pure testosteron gedreven conceptcars. En, beste aankomende berijder, wees niet ongerust: onder de huid van deze gesoigneerde dandy van de upperclass sportscars zit alles wat een liefhebber in deze tijd nodig heeft om zich tussen al het andere grand touring geweld staande te houden. Sterker nog, met deze gentlemen's racer kun je, grijnzend zonder een spoor van valse bescheidenheid, op de beroemde 'The Italian Job' St. Bernard Pass elke grand touring achter je laten. Uiteraard met Quincy Jones' 'On days like this’ uit het fabuleuze BMW car soundsystem op de achtergrond.

 

 

'THE 8' staat sinds 24 november bij de Nederlandse dealers. Go, see and enjoy. 

/

P.S. Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van L'OFFICIEL NL kreeg de redactie de gelegenheid om in samenwerking met BMW Nederland en de beroemde Nederlandse Architect Rem Koolhaas een iconische korte film te maken van Koolhaas  en 'THE 8'. Koolhaas is een fervent BMW-fan en is reeds lange tijd in het bezit van de klassieke voorganger uit 1990, de BMW 850 CSI. 

Tekst: Maarten Borst

www.bmw.nl

Tags

design
auto
bmw
the-8

Lees ook

Aanbevolen voor jou