Hommes

Bell & Ross' ode aan het bomberjack

De luchtvaartindustrie, het leger en de Formule 1: het zijn slechts enkele van de pijlers waar Bell & Ross zich flink laat gelden. Hun nieuwste horloge is een ode aan het legendarische MA-1 pilotenjack.
Reading time 1 minutes

Horlogeliefhebbers kennen het Franse merk Bell & Ross vooral van de robuuste, opvallende vierkante, modellen die 1-op1 uit de cockpit van een straaljager lijken te zijn overgenomen. Een goed afleesbaar horloge is, net als de instrumenten in de cockpit, een onmisbaar stuk gereedschap.

In de jaren 50 werd er steeds meer gebruik gemaakt van straalvliegtuigen en men ging ook veel hoger vliegen, waardoor het dus ook steeds kouder werd in de cockpit. Dikke pilotenjacks bestonden natuurlijk al, maar door stroomlijning en een toename van luchtvaartelektronica werden cockpits steeds kleiner. Daar kwam bij dat de dikke met wol gevoerde jacks van militaire piloten makkelijk konden bevriezen tijdens vluchten. Nogal oncomfortabel. En zo deed het MA-1 pilotenjack of bomberjack van de Amerikaanse luchtmacht in 1958 zijn intrede.

Als ode aan deze iconische jas lanceert Bell & Ross nu de BR03-92 MA-1. De donkergroen/kaki, lichte en krasbestendige keramische kast van 42 mm heeft een sandwichwijzerplaat. Deze is gestanst zodat het oranje – dat lichtgevend is, handig tijdens nachtvluchten dus – eronder weergegeven wordt. De kaki/oranje kalfslederen band is omkeerbaar. Van de BR03-92 MA-1 zijn slechts 999 exemplaren gemaakt. Ready for take-off? Wij denken van wel. Hieronder vind je meer foto's van dit bijzondere horloge.

 

www.bellross.com

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou