Hommes

Interview met Mr. Jared Leto

Er zijn weinig mannen voor wiens naam je zo veel bijvoeglijke naamwoorden kunt zetten als die van Jared Leto. Prijswinnend acteur, veelverkopend singer-songwriter en veelgevraagd model voor onder andere Carrera en Hugo Boss parfums. Hij is een fascinerende en ongrijpbare figuur die je moeilijk in een hokje kunt plaatsen. Voor L’OFFICIEL HOMMES liet deze man van vele gezichten zijn verdediging ietwat zakken zodat we hem aan de tand konden voelen.
Reading time 4 minutes

Het gerucht gaat dat je een film gaat produceren over het leven van Andy Warhol en zelf de hoofdrol gaat spelen. Waar of niet waar?
Klopt! Andy is de meest beroemde kunstenaar ter wereld. Zijn persoon combineerd roem en schande. Maar tot op heden is er geen grote film geweest die echt enkel en alleen over hem ging. Wat ik op het grote scherm wil laten zien is dat zijn maling hebben aan regels de wereld veranderde. Andy Warhol heeft ons geleerd dat de mogelijkheden van ons bestaan oneindig zijn. Je moet alleen een beetje leren graven in je innerlijke zelf.

Hoe verplaats je jezelf in het hoofd van een kunstenaar met de statuur van Warhol?
Ja dat is is een spannend proces, maar ook een puzzel. Dat is waarom ik perse in New York wil filmen: die stad is een karakter op zich. En Andy toonde slechts één facet van zijn persoonlijkheid aan zijn entourage. Er zijn maar weinig mensen die hem daadwerkelijk kenden. Het is erg spannend om te graven en er proberen achter te komen wie hij werkelijk was.

 

Wat zijn de belangrijkste artistieke samenwerkingen in jouw carrière?
Ik denk dat dit de banden zijn die ik gelegd heb tijdens het werken met de regisseurs en acteurs van films als Dallas Buyers Club en Requiem for a Dream. Werken met regisserus David Fincher en Darren Aronofsky, dat vergeet je niet snel. Een paar jaar geleden schreef ik een nummer met Kanye West genaamd Hurricane. Dat was ook een ervaring die indruk op mij gemaakt heeft. Op dit moment werk ik met mijn broer aan een nieuw album van onze groep Thirty Seconds to Mars. Dat is weer een hele andere ervaring natuurlijk, maar de relatie met mijn broer Shannon werkt ongelooflijk stimulerend. Ik bedenk me dat ik echt van samenwerken met anderen houd.

Hoe manage je jouw carrière als acteur, muzikant en ondernemer? Zet je soms delen van je persoonlijkheid in de wacht om alles te kunnen doen?
Niet echt, het vormt een geheel. Het is zelfs leuk om sommige paden met elkaar te laten kruisen. Het ondernemerschap bijvoorbeeld, is een zeer belangrijk deel van mijn leven. Ik geniet van het werken met bedrijven die actief bezig zijn met nieuwe technologieën. Ik heb veel geleerd van de mensen die Airbnb en Uber hebben opgericht. Deze ervaringen pas ik toe op andere delen van mijn leven. Dit alles komt voort uit dezelfde aanpak: namelijk het oplossen van problemen door mijn creatieve innerlijk aan te spreken.

‘Ik ben geen einzelgänger en vind het heerlijk om met mensen samen te werken’.

 

 

In welke andere filmprojecten gaan we je zien? Er wordt al veel gesproken over Blade Runner 2049.
Ja, die film wordt een klapper. We hebben deze geschoten voordat ik The Outsider opnam. Ik kan niet wachten tot hij in première gaat. Blade Runner is nog steeds een van mijn favoriete films, dus ik wilde echt heel graag meedoen aan dit verbazingwekkende project, onder leiding van de regisseur Denis Villeneuve. De cast is waanzinnig. Harrison Ford is in elk opzicht een legende en ik heb veel geleerd van hem.

Wat kunnen we verder in 2017 van Jared Leto verwachten
Een nieuw album van Thirty Seconds to Mars om te beginnen! En we gaan deze zomer op tournee door Noord-Amerika. Ook komt er een nieuw seizoen van de documentaire Beyond the Horizon die ik produceerde en regisseerde. Er worden tien nieuwe afleveringen van deze serie uitgezonden. Ik wilde een persoonlijke blik op de toekomst werpen door grote denkers van over de hele wereld te betrekken. Er hebben al interviews plaatsgevonden. Het is een provocerende blik op de toekomst, de politieke toekomst in het bijzonder. Overigens niet alleen de politieke toekomst van de Verenigde Staten, maar van de hele wereld.

 

In dit najaar is Jared Leto te zien in Blade Runner 2049.

Tags

interview
jared-leto

Lees ook

Aanbevolen voor jou