GIF(t) GUIDE

Het summum van Italiaans raffinement

Wensen te over, maar tijdens de feestdagen kun je vaak wel wat inspiratie gebruiken. Geen paniek. Wij hebben de allerleukste cadeaus voor je verzameld.
Reading time 2 minutes

De klassieker Colonia van het Colognemerk Acqua di Parma geldt nog altijd als het toppunt van vakmanschap en goede smaak. Wat dacht je van een Christmas gift set?

 

De mooiste uitvindingen zijn vaak ingegeven door persoonlijke hartstocht. Zo verging het ook met het parfum Colonia dat een eeuw geleden het licht zag dankzij Baron Carlo Magnani. Deze avontuurlijke heer uit een vooraanstaande familie uit Parma zocht stad en land af naar een parfum dat aansloot bij zijn moderne en geraffineerde levensstijl. Tevergeefs. Hierop besloot hij, in 1916, zijn eigen cologne te creëren met als resultaat de klassieker Colonia, de allereerste geur van Acqua di Parma.

Het verhaal spreekt tot de verbeelding. Baron Carlo Magnani bezat een aangeboren gevoeligheid voor kunst, cultuur en goede smaak. Zo toog hij regelmatig naar Londen, in die dagen een aanzienlijke onderneming, om vervolgens terug te keren met een aantal Burberry-trenchcoats en Church-schoenen onder de arm...

THE PERFECT GIF(T)

Echter, wat hij niet kon vinden was dat ene parfum dat het totaalplaatje van zijn verfijnde persoonlijke stijl compleet zou maken. Weer thuis in Parma verdiepte Magnani zich in de materie en definieerde hij het karakter van zijn ultieme parfum. Het moest modern en fris worden, zo wist hij, en met een gedetailleerde beschrijving klopte hij aan bij een Meester parfumeur. Ondertussen tekende Magnani zelf de opvallend moderne flacon en bedacht hij de karakteristieke gele verpakking.

Colonia, de eigen creatie van Magnani, werd in eerste instantie uitsluitend verkocht bij vooraanstaande kleermakers en kledingwinkels, gespecialiseerd in maatpakken. Zo ontstond het beeld van Colonia als het ultieme accessoire, nauw verbonden met de Italiaanse traditie van elegantie en maatwerk. In Italië groeide het uit tot dé geur van de jaren ’30, maar vanaf de de fifties verwierf Colonia ook internationaal succes dankzij prominente Hollywood acteurs die werden ingevlogen door de grote Italiaanse cineasten. Tussen het filmen door grepen de sterren de gelegenheid aan om zich een authentiek Italiaans maatpak aan te meten in de chique kledingwinkels en passant maakten ze kennis met Colonia.
 
Nog altijd wordt deze tijdloze cologne handgemaakt volgens het originele receptuur en geldt het als een huzarenstukje van Italiaans vakmanschap en goede smaak.

 

Shop een Colonia Christmas Gift Set (100 ml Eau de Cologne + 75 ml Shower Gel + 75 ml Body Cream) via:

www.acquadiparma.com

Tags

acqua-di-parma
giftbox
cadeautip
gif
gift-guide

Lees ook

Aanbevolen voor jou