GIF(t) GUIDE

Favoriet voor onder de kerstboom: het eerste parfum van Alessandro Michele

Wensen te over, maar tijdens de feestdagen kun je vaak wel wat inspiratie gebruiken. Geen paniek. Wij hebben de allerleukste cadeaus voor je verzameld.
Reading time 2 minutes

Niets zo fijn als een heerlijk parfum onder de boom vinden...

 

Alles wat Alessandro Michele aanraakt verandert in goud, zo lijkt het. Eigenhandig heeft deze creative director het Italiaanse modehuis Gucci opnieuw op de kaart gezet, door zijn onbevangen visie en dankzij zijn creaties die worden gekenmerkt door expressieve kleuren en weelderige decoraties. Niet zo vreemd dus dat er reikhalzend werd uitgekeken naar zijn eerste Gucci-parfum.

De grote vraag luidde: hoe vertaalt Alessandro Michele zijn karakteristieke signatuur in een parfum?

 

“Ik wilde een rijke, wit-bloemig parfum - een energieke geur die je meeneemt naar een weelderige tuin vol bloemen en planten. Een tuin die net zo mooi is als vrouwen dat zijn: kleurrijk, wild, divers en in alle soorten en maten. Gucci Bloom is het parfum van deze tuin en voert je mee naar deze fantastische, denkbeeldige plek”, aldus Alessandro Michele. 

THE PERFECT GIF(T)

Het was aan meester-parfumeur Alberto Morillas om, onder leiding van Michele, de geur van een weelderige tuin vol levenskracht tot leven te brengen.

De basis van het parfum wordt gevormd door tuberoos uit India, in combinatie met jasmijn. Uniek is ook het gebruik van Chinese kamperfoelie; deze plant uit Zuid-India weerspiegelt bovendien het concept Gucci Bloom: Chinese kamperfoelie verandert namelijk geleidelijk van kleur; van wit, naar roze en uiteindelijk, in volle bloei, naar rood.

 

Shop Gucci Bloom, Eau de Parfum via:

www.douglas.nl

Tags

gucci
gift
gift-guide

Lees ook

Aanbevolen voor jou