Food

Whiskytip: Dewar's 15 years old

De Schotse whisky-distilleerderij verblijdt ons met de nieuwste, honingachtige, goudkleurige drank...
Reading time 2 minutes

In 1846 ontwikkelde John Dewar zijn eigen whisky in de Schotse highlands. Dankzij de frisse wateren van deze bergen en zijn ingenieuze marketing-strategiën wist hij de smaakvolle Dewar's whisky prominent in beeld te brengen. Zo stuurde hij een kratje Dewar's naar het Witte Huis voor de huldiging van President Garfield en verkondigde hij trots dat de president dol was op Dewar's whisky! 

Inmiddels is het familiebedrijf van Dewar's uitgegroeid tot een internationaal fenomeen. Mede dankzij de prijswinnende White Label blended whisky, die met een vleugje honing, vanille en subtiele zoetheid de harten van menig liefhebber heeft veroverd. Dewar's was immers de eerste distilleerderij die het double aging-distilleerproces introduceerde - en met succes. Normaal gesproken gaat de whisky na het blenden direct de fles in, maar bij Dewar's schenken ze het terug in eikenhouten vaten voor een diverser en zachter smakenpalet. 

Wie een baanbrekende whisky wil proberen is dus altijd bij het goede adres bij Dewar's. Maar wie buiten het bewandelde pad wenst te treden moet eens de nieuwste toevoeging aan het Dewar's-assortiment proberen: de Blended 15 Years Old. Het is een whisky met een fraaie balans tussen verschillende smaken. Waar de 12-jarige whisky wat zoeter en de 18-jarige wat pittiger van smaak is, is de 15 Years Old de gulden middenweg. Zo proef je hinten van honing en exotisch fruit maar ook gedroogd fruit en zelfs vanille. 

Meer weten? Kijk dan op www.dewars.com.

Tags

food
festival
drank
cocktails

Lees ook

Aanbevolen voor jou