Food

Uitgaanstip: Amsterdam Cocktail Week

Gek op cocktails, cocktailbars en doordeweeksdrinken? Mooi: dan komt de tweede editie van Amsterdam Cocktail Week, die van 5 tot en met 11 maart in Amsterdam plaatsvindt, precies op tijd.
Reading time 2 minutes

Je ontkomt niet aan de cocktailbars tegenwoordig en waarom zou je ook. Toch is er voor velen nog steeds een grote drempel om een cocktailbar te bezoeken. Sommigen vinden het te eng, te duur of snappen de dranken op de  kaart niet en dat moet anders vinden initiatiefnemers Albert van Beeck Calkoen, Tess Posthumus en Timo Janse. Daarom zijn er komende week, van 5 tot en met 11 maart dus, liefst 45 bars die meedoen aan de tweede editie van de Amsterdam Cocktail Week (ACW).

 

Terpentijn

Of je nu gek bent op whisky, gin, mezcal, vodka of juist non-alcoholische cocktails: de bars hebben voor alle smaken wel wat bijzonders gecreëerd. Deelnemende bars schenken speciale ACW-cocktails. De alcoholhoudende cocktail kost €8, de alcoholvrije €5. Er worden ook speciale evenementen georganiseerd. Zo kun je meedoen aan workshops en zijn er tours en proeverijen door de hele hoofdstad. Men wordt aangemoedigd om zo veel mogelijk cocktailbars te bezoeken en zo te ontdekken hoe leuk een veelzijdig het aanbod wel niet is.

(Foto rechts: Pulitzer's Bar)

 

Wat dacht je van een Fire Wing Island bij Door-74, een Dill-Me-In bij Pulitzer’s Bar, de Van Gogh Meets Espresso bij Terpentijn, een The Nutty Professor bij Salmuera, de Tree-Hugger bij Porem of een R-U-Blushing bij J.D. Williams whisky bar. Geen idee wat het allemaal is? Goed zo. Op ontdekkingsreis dus.

(Foto links: Tree-Hugger, Porem.)

 

Tekst: Paul Jeursen

www.amsterdamcocktailweek.nl

Tags

amsterdam
cocktail
cocktails

Lees ook

Aanbevolen voor jou