Food

Save de stamppot en speciaal recept van Jet van Nieuwkerk

News flash! De biodiversiteit in Nederland is sinds 1990 40% afgenomen. Alleen op Malta is de biodiversiteit lager binnen Europa. Wow.
Reading time 1 minutes
Instagram: @wnfnederland

Je kunt het overdreven vinden: minder plastic gebruiken, lokale producten kopen, een lagere biodiversiteit... maar de feiten zeggen anders. In de afgelopen jaren is het aantal plantsoorten, weidevogels, vlinders en bijen drastisch afgenomen doordat de productie van voedsel veelal niet natuurvriendelijk gebeurt. Begrijpelijk, want het wordt biologisch boeren niet makkelijk gemaakt door verschillende wetten en regels. Maar feit is: onze Nederlandse grond wordt uitgeput, biodiversiteit is cruciaal voor ons bestaan en als we zo doorgaan kun jij (en je kleinkinderen) die Hollandse stamppot (mét een kuiltje voor jus) binnenkort wel vergeten.

Petitie

Gelukkig blijft dit probleem niet onopgemerkt en komt het Wereld Natuur Fonds in actie. Samen met andere natuur- en milieuorganisaties hebben zij een plan gemaakt waarmee boeren juist worden beloond voor natuurvriendelijke landbouw.

Natuurvriendelijke landbouw moet de norm worden en hiervoor moet de Tweede Kamer worden overtuigd. Long story short, jij kunt nu twee dingen doen: 

1. Teken de petitie nu! 

2. En koop vaker biologisch, lokaal & seizoensgroenten (en verspil minder!)

Recept

Hieronder nog een heerlijk recept van Jet van Nieuwkerk, opdat wij nog maar lang en gelukkig lekker en biologisch van Hollandse bodem kunnen eten: #Savethestamppot!

Lees ook

Aanbevolen voor jou