Food

Recept: het goede Italiaanse leven in een glas. Salute!

Deze zomer nam MARTINI ons mee op een royale, verfrissende en zonovergoten ontdekkingstocht door het noorden van Italië. In een stoet van cinquecento’s reisden we in stijl van Turijn naar Milaan en storten we ons in la dolce vita volgens ’s wereld meest bekende vermout.
Reading time 2 minutes

Ondergedompeld in de rijke geschiedenis van MARTINI ontdekten we de Italiaanse gioia de vivere in Turijn, de geboortestad van het merk én van de drostlessende aperitivi...
 

Met een culinair menu van pizza, pasta en risotto is Italië bij uitstek het land om uren te tafelen en te filosoferen over het leven, met vrienden en familie. Maar cvoorafgaand aan deze uitgebreide tafelsessie is het tijd voor aperitivi. Een licht bitter drankje dat de eetlust aanwakkert en je samen met je vrienden nuttigt voordat je aan het diner begint. En die vergrote eetlust heb je zeker nodig voor al die heerlijke insalata caprese en bruschetta... 

Italianen komen voor deze aperitivi graag samen op: La Terrazza. Compleet met een goede dosis glamour groeiden de Terrazza's van MARTINI in de jaren zestig uit tot the place to be van kunstzinnig Italië en internationale celebrities. 


Enfin, hoog tijd om wat van de Italiaanse gioia de Vivere naar Nederland te brengen; wat zit er in dat drankje?

/

MARTINI bestaat uit een combinatie van rode en/of witte wijn en een kruidenmengsel van nootmuskaat, kruidnagel en kaneel. Wanneer dit wordt gemengd met tonic ontstaat de licht-zoete, verfrissende drank die laag is in alcoholpercentage: MARTINI-tonic
 

Deze zomerse mix maak je met MARTINI Bianco, MARTINI Rosato of MARTINI Rosso, terwijl je geniet van een witte, rosé-achtige of rood/zoete afdronk. Ideaal bij de borrel op een nazomeravond op een gewaagde rooftop party want als MARTINI ergens goed in is... 

Sharing is caring: 

Stap 1: Vul een groot, bol wijnglas met ijs. Wees royaal! Ice is your friend.

Stap 2:  Voeg één deel MARTINI (Bianco, Rosato of Rosso) toe en één deel tonic (50/50 volstaat).

Stap 3: Roer! Maar wees voorzichtig, je wilt de bubbels niet laten verdwijnen.

Stap 4: Voeg een schijfje limoen, grapefruit of sinaasappel toe naar smaak.

Benieuwd naar de reis door het zonovergoten Italië? Bekijk de video:

L'OFFICIEL NL x Terrazza MARTINI

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou