Food

Pulitzer’s Bar eert Ernest Hemingway

Zin in een tijdreis naar de dagen van Ernest Hemingway, nippend aan cocktails die op zijn belevenissen en verhalen zijn geïnspireerd? Ga dan naar Pulitzer’s Bar in het Pulitzer Amsterdam.
Reading time 3 minutes

Een hotelbar was vroeger nog weleens een verzamelplek voor zakenlui op doorreis. Maar anno nu zijn de beste en mooiste bars vaak juíst hotelbars. Pulitzer’s Bar in het Pulitzer Amsterdam is zo’n plek. De kundige bartenders mixen de meest heerlijke en bijzondere cocktails en dan hebben we het nog niet eens over het schitterende design en de entourage. Een bezoekje hieraan is echt een avondje uit. Elegant, mysterieus, modern én klassiek en bovenal een sexy plek om te vertoeven. Niet voor niets wordt Pulitzer’s Bar gezien als een van de best cocktailbars van Amsterdam.

En bij Pulitzer’s Bar duiken ze graag in het verleden. Je vond op het cocktailmenu al verwijzingen naar The Great Gatsby van F. Scott Fitzgerald en nu is er een menu geïntroduceerd dat is geïnspireerd op Ernest Hemingway. Geniet van de vloeibare creaties, bedacht door hoofdbartender van Pulitzer’s Bar, Andrei Talapanescu, en geïnspireerd door momenten uit Hemingway’s  legendarische leven, zoals de tijd die hij doorbracht in Italië tijdens de Eerste Wereldoorlog, de glamoureuze nachten in Parijs in de jaren ’20 en zijn verblijf op Cuba waar zijn wellicht meest beroemde novelle “The Old Man and the Sea” (met een Pulitzerprijs voor fictie bekroond) vandaan komt. Al deze ingrediënten komen aan bod in Andrei’s nieuwe menu.

Andrei Talapanescu (hier rechts) zegt hier zelf over: “Na F. Scott Fitzgerald en The Great Gatsby voelde het vanzelfsprekend om de inspiratie voor het nieuwe menu uit het leven van een auteur van diezelfde generatie te halen. Dit keer had ik mijn oog laten vallen op iemand die een sterkere band had met de barscene. Tijdens mijn onderzoek voor het nieuwe menu ontdekte ik dat de avonturen van Hemingway een oneindige bron van inspiratie waren. Daarnaast won hij in 1953 een Pulitzerprijs, een unieke connectie tussen Hemingway en Pulitzer’s Bar.”

Andrei’s cocktailmenu is opgedeeld in drie categorieën, gebaseerd op de verhalen en plaatsen die Hemingway heeft bezocht. De eerste categorie – “A Farewell to Arms” – bestaat uit drankjes met een laag alcoholpercentage en hebben een Italiaans aperitief karakter. “The Lost Generation” categorie wordt gekenmerkt door populaire cocktails, sterke dranken en vergeten cocktailklassiekers uit Parijs tijdens de jaren ’20. De laatste categorie – “The Old Man and the Sea” – staat in het teken van Cubaanse dranken en de drankjes die Hemingway met cocktailicoon Charles H. Baker dronk tijdens hun avonturen in Havana. Zoals "El Comandante" hieronder.

Mocht dit verhaal het water je in de mond doen lopen, dan raden we je aan een mooi pak of schitterende jurk aan te trekken en jezelf onder te dompelen in Pulitzer’s Bar Hemingway-avontuur. Namen van cocktails als Love Letter Cobbler, Expat Sazerac en El Comandante wakkeren in ieder geval de nieuwsgierigheid aan. Klik hieronder verder om Andrei's creaties te zien.

 

Pulitzer’s Bar

Keizersgracht 234

1016 DZ Amsterdam

www.pulitzersbar.nl

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou