Food

Ontbijtje met… Dita Von Teese

Heather Renée Sweet, beter bekend als Dita Von Teese (Rochester, 1972), houdt niet op ons te verbazen. De moderne pin-up en burleske danseres is niet van het podium af te slaan. Wij vroegen het 1 meter 62 lange, excentrieke stijlicoon naar haar ochtendrituelen.
Reading time 2 minutes

Je zou het misschien niet verwachten van een burleske danseres en een flamboyante koningin van de nacht, maar Dita Von Teese is een ochtendmens! Dat moet ook wel, want haar dagen zitten volgestouwd met uiteenlopende activiteiten. Zo staat de succesvolle Amerikaanse aan het hoofd van een eigen kleding- en parfumlijn, ontwerpt gewaagde maar geraffineerde lingerie, en schrijft, zodra haar agenda het toelaat, boeken.

Hoe laat sta je op?
“Zo rond acht uur gaat de wekker en ben ik klaar voor wat komen gaat.”

Wat staat er ’s ochtends op het menu?
“Ik begin mijn dag met een biologisch sapje volgens een recept van de bekende voedingsdeskundige Kimberly Snyder. Het is een supergezond mengsel, op basis van water en met Romeinse sla, spinazie, koriander, citroensap, gember, groene appel, peer en banaan. Een geweldige kickstart voor iemand met een enerverend dagschema. Daarna drink ik Lapsang Souchong-thee en verorber met smaak toast met een hardgekookt ei.”

... zwarte truffel, truffelboter, gebakken ei en kaas...

Wat doe je daarna?
“Ik doe braaf mijn Pilates-oefeningen en check vervolgens op mijn gemak mijn mail.”

Drink je koffie?
“Alleen als het echt nodig is, om scherp en bij de les te blijven. Ik beschouw koffie louter als een medicijn.”

Wat zijn jouw favoriete ontbijtadresjes?
“In Los Angeles ga ik graag naar Stamp Proper Foods op de Los Feliz-boulevard. Als ik in Parijs ben ontbijt ik het liefst bij Rose Bakery en Mariage Frères. Maar mijn eigengemaakte brunch is ook niet slecht, als ik dat even mag vermelden, dames. Wat dachten jullie van een goddelijke combinatie van zwarte truffel, truffelboter, gebakken ei en kaas, en dat alles in de vorm van een muffin?”

Tags

ontbijtje-met
dita-von-teese
burleske

Lees ook

Aanbevolen voor jou