Food

Nieuwe trots in Tilburg

Het voormalige spoorweggebied - vol loodsen waar de NS haar treinen repareerde - in de binnenstad van Tilburg heeft de laatste jaren een complete metamorfose ondergaan...
Reading time 2 minutes

Er werd gesloopt waar nodig en gerenoveerd waar kon. En met succes want het gebied wordt met dag aantrekkelijker. De laatste aanwinst is restaurant Eve. Vijf ondernemers - met ieder een andere achtergrond, variërend van vastgoed, merkactivatie, horeca en reclame -  wonnen een tender om een nieuwe bestemming aan de voormalige reparatiehal te geven.

De immense, cirkelvormige ruimte, de Polygonale Loods genaamd, werd flink onder handen genomen. Een kubus en een glazen wand delen de 900m2 hal door de midden, waardoor twee aparte ruimtes zijn ontstaan. Het horecagedeelte biedt onderdak aan het restaurant, waar je zowel voor ontbijt, lunch als diner terecht kunt. De andere helft kan worden afgehuurd. Mede-eigenaar Martijn Lavoir: “De naam Eve staat voor: eten voor eten. Een deel van de opbrengst gaat namelijk naar het World Food Programme. We vinden dat belangrijk. Verantwoord ondernemen, nadenken over de toekomst.”

Designer en mede-eigenaar Dimitri Schouten maakte samen met Hugo Interieurvormgeving het ontwerp voor het interieur. Zij namen de monumentale architectuur met veel staal en beton als uitgangspunt en voegden warme, huiselijke elementen toe. Denk fluwelen banken, zachte fauteuils en een houten visgraatvloer. “We willen een inspirerende, gastvrije plek creeren. Een plek waar je snel een koffie drinkt als je op de trein wacht, maar ook terecht kan voor een goed glas wijn of uitgebreid diner”, aldus Lavoir.

Tekst: Tanne Gielen

Beeld: Jan van Eijndhoven

www.eve-tilburg.nl

/

Tags

restaurant
food
tilburg
spoorzone

Lees ook

Aanbevolen voor jou