Food

Koffie en koffie-cocktails op maat? Yes please!

Ben jij een ware koffie-aficionado let dan op: op drie plekken in Amsterdam kun jij je eigen persoonlijke kopjes koffie en zelfs koffiecocktails laten maken.
Reading time 2 minutes

Je kunt tegenwoordig in elk restaurant of (cocktail)bar je eigen cocktail laten maken, de wijn bij het diner wordt zorgvuldig geselecteerd, maar de keuze in koffie is in Nederlandse horeca nog altijd beperkt. Maar dat verandert gaandeweg. Een gepersonaliseerd kopje koffie of een speciale koffiecocktail gaat hopelijk de nieuwe standaard worden. Dit nieuwe concept heet Nespresso Bespoke en bij Restaurant Envy, Grand Café Krasnapolsky en Sorel’s Midtown Bar & Lounge in Amsterdam kun je ervoor terecht. Het concept bestaat uit drie onderdelen: het Bespoke Coffee Menu met 13 verschillende blends, de Bespoke Serves en de Bespoke Cocktails.

De Cotton Candy Coffee

Voordat je een keuze maakt uit het Nespresso Bespoke Coffee Menu krijg je enkele simpele vragen zodat de experts erachter kunnen komen wat jouw exacte koffiesmaak is. Je kunt kiezen uit drie ristretto’s, drie espresso’s, drie lungo’s, twee cafeïnevrije blends en twee flavoured blends opgedeeld in vier smaakprofielen.

De Nespresso Bespoke Serves zijn ook heel bijzonder. Naast het koffiemenu werden er vijf over-the-top koffiecreaties gecreëerd die er ook waanzinnig uit zien. Zin in ‘Up In Smoke’ – een gerookte lungo – of de decaf ‘Rock the Oat’? En de 'Cotton Candy Coffee' kun je zo op Instagram plaatsen, zo mooi.

En qua cocktails is er heus wel meer dan de Espresso Martini. Er zijn vijf Nespresso Bespoke Cocktails zoals ‘The Salty Caramel’, de ‘Dark 'n Roasted’ en de alcoholvrije ‘T & C’. De ‘Blackberry Brew’ mixt verrassend fruitige smaken met het bittere van koffie. Ook qua looks zien ze er allemaal uit om door een ringetje te halen, kijk hieronder maar. En het is natuurlijk vooral het leukste om ze op te drinken!

Tags

cocktails
nespresso
coffee

Lees ook

Aanbevolen voor jou