Food

In de keuken met Salvador Dali

Taschen brengt voor het eerst een herdruk uit van 'Les diners de Gala', van Salvador Dalí; je reinste #foodporn!
Reading time 1 minutes

Stop maar met het tellen van calorieën; koken is volgens Salvador Dalí (1904–1989) een sensuele, extravagante en virtuoze bezigheid. Samen met zijn vrouw en muze Gala organiseerde de surrealistische kunstenaar  talloze legendarische dinner parties. Gelukkig voor ons publiceerde Dali in 1973 het kookboek Les diners de Gala, waarin hij zijn geheimen voor deze gigantische eetfestijnen prijs geeft.

Goed nieuws! Taschen brengt voor het eerst een herdruk uit van Les diners de Gala, waarin 136 recepten worden vergezeld van illustraties van de hand van de kunstenaar zelf, begeleid met smakelijke aforismen zoals "De kaak is het beste instrument van filosofische kennis."

Op het eerste gezicht lijken de gerechten - die doen denken aan koninklijke banketten - rechtstreeks uit een schilderij te komen, toch zijn de recepten minder ingewikkeld dan je zou denken, mits je een goed gevulde voorraadkast hebt. Verdeeld over 12 hoofdstukken en gedetailleerd uitgeschreven biedt Les diners de Gala alle ingredienten voor een food-orgie!

 

/

Tags

food
taschen
les-diners-de-gala
salvador-dali
kookboek

Lees ook

Aanbevolen voor jou