Food

In de keuken bij... Emanuelle Vos

Ze is dj en aanvoerder van 'team vegan'. Amsterdamse beauty Emanuelle verklapt aan L'OFFICIEL NL haar keukengeheimen en signatuurrecept.
Reading time 2 minutes

Favoriete superfoods?

‘Cacao en maca. Naast een goede smaak, is het enorm stimulerend. Ik ben ook superfan van Spirulina.’

Favoriete sportmoment?

‘Ik start mijn dag het liefst met yoga. Daarnaast kan ik nachten lang dansen.’

Wie mag bij jou aan de dinertafel aanschuiven?

‘De overleden kunstenaars Gustav Klimt of Frida Kahlo. Of iemand totaal anders: Einstein.’

Wat lust je echt niet?

‘Koriander, het lijkt wel zeep. Oh en Marmite!’

Wat is je favoriete midnight-snack?

‘Een maiswafel met pindakaas met erop alles wat ik op datzelfde moment nog bedenk.’

Welke muzikant vergezelt jou tijdens het koken?

‘Ik heb telkens een nieuwe favoriet, maar als het rustig mag kies ik de laatste weken graag voor Sara Tavares, een prachtige Portugese zangeres.’

Wat is je lievelingsboek?

‘‘Een Nieuwe Aarde’ van Eckhart Tolle. Ik heb dit boek vorig jaar gelezen en het beschrijft het belang van een shift in ons bewustzijn om samen in een nieuwe wereld te leven.’

In welke Amsterdamse hotspots kunnen we je tegenkomen?

‘Overdag doe ik mijn boodschappen of dineer ik bij Unlimited Health, Spirit, Restaurant As, Sonny Falafel en Mumu to the Moon.’

Emanuelle's vegan spaghetti 

Ingrediënten:

Nori-vellen, zwartebonenspaghetti, wortels, zoete puntpaprika, kiemen, komkommer, avocado, sesamzaad, Vegan Mayo van Emil’s.

Voor de dressing:

Witte miso, shoyu (japanse soyasaus), sesamolie, rode peper, limoen, peper en zout, desgewenst een hint van honing

Bereiding:

Bereid de dressing op smaak. Snijd de wortels en komkommer met een spiraalsnijder. Doe de spaghetti met de wortel, kiemen, paprika, komkommer, sesamzaad en de dressing in een grote kom en meng alles. Pak vervolgens een nori-vel en vul deze met de spaghetti, wat schijfjes avocado en een beetje veganistische mayo. Serveer met een bakje shoyu met sesamzaad en de mayonaise. Supervoedzaam en lekker!

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou