Food

In de keuken bij... Carolien Spoor + recept

Keukengeheimen en het signatuurrecept van de typische L’Offcielle-vrouw: actrice Carolien Spoor.
Reading time 2 minutes

Waarvoor mogen we je wakker maken?
“Uiteraard voor een biobroodje, maar vooral voor macarons! In Nederland vind je de beste bij Patisserie Tout: voor mij aan de andere kant van Amsterdam, maar ik fiets er graag voor om.”

Favoriete ingrediënt?
“Haver! Elke ochtend ontbijt ik met kokosyoghurt en havercruesli en tussen de middag eet ik vaak mijn zelfgemaakte haver- en notencrackers. Ik heb een glutenintolerantie, dus dan word je vanzelf een stuk creatiever.”

Wie nodig je met plezier uit voor een diner?
“Karl Lagerfeld, inmiddels een legende in de modewereld. Zijn kat is natuurlijk ook van harte welkom. Maar ook Iris Apfel vanwege haar fantastische en unieke stijladviezen en Stella McCartney, om haar visie op de modewereld te horen.”

Keukengerei?
“De Quooker: een waterkraan met kokend water. Echt de beste vondst ooit!”

Wat moeten we je echt niet serveren?
“Ik ben eigenlijk een alleseter, maar je maakt mij niet echt gelukkig met wild of orgaanvlees.”

Welk gevoel geeft een keuken jou?
“Wij hebben een echte leefeuken waarin veel gekookt, gedronken en gekletst wordt. Of we nou met zijn tweeën of een gasten over de vloer hebben: iedereen gaat altijd aan de bar rondom het kookeiland zitten.”

Recept Caroliens biobroodje

Ingrediënten
2 dikke sneden speltbrood, 5 rode bieten (voorgekookt), 120 gram kikkererwten, ½ knofookteen, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels kokosstart, muntblaadjes en limoen naar smaak, peper en zout.

Bereiding:
Doe de rode bieten, kikkererwten, knofook, citroensap en olijfolie in de blender. Voeg naar smaak zout en peper toe. Grill de sneden brood en besmeer ze met de bietenhumus. Verdeel hierover de lepels kokosstart en top af met wat limoenrasp, limoensap en een paar blaadjes verse munt.

Tags

in-de-keuken-bij
carolien-spoor

Lees ook

Aanbevolen voor jou