Food

Hoe kook je als een echte Missoni?

Het “Missoni Family Cookbook” is niet zomaar een receptenboek, maar dé gids voor het maken van perfecte Italiaanse gerechten - volledig in de stijl van Missoni.
Reading time 3 minutes

Francesco Maccapani Missoni is de kleinzoon van Tai en Rosita Missoni, de grondleggers van het gelijknamige modehuis. Onlangs presenteerde hij zijn eerste boek, een kóókboek wel te verstaan. Hij legt uit: 'Natuurlijk, in Milaan is er geen gebrek aan goede restaurants, maar wat is er nou comfortabeler dan thuis eten? Thuis is iedereen meer ontspannen!' In het familiehuis, midden in het Lombardische platteland, ontvangt hij ons, terwijl hij zit op een stoel waarover een plaid met typisch Missoni-zigzag patroon is gedrapeerd. Lachend vertelt hij dat hij de eerste afgestudeerde Missoni is die bovendien een boek heeft geschreven. 

Natuurlijk, in Milaan is er geen gebrek aan goede restaurants, maar wat is er nou comfortabeler dan thuis eten? Thuis is iedereen meer ontspannen!'

Toen Francesco zijn ouderlijk huis verliet om op zichzelf te gaan wonen verzamelde hij traditionele recepten van zijn grootmoeder, die hij vervolgens kookte in zijn appartement in Milaan. Zonder het te door te hebben schreef hij aan de hand van al deze smaken en herinneringen het vehaal van zijn familie op. Moeder Angela Missoni is trots: “Ik heb hem van harte aangemoedigd om de recepten die hij in de loop van de tijd had verzameld te publiceren."  Het resultaat is een fraai boek dat het verhaal vertelt van een typische Italiaanse familie, gevuld met recepten en foto’s van vroeger.

De Milanese asperges uit het "Missoni Family Cookbook"

Ingrediënten voor 6 personen:

- 30 asperges 
- 30 gram geraspte parmigiano reggiano 
- 7 eetlepels zoete boter 
- 6 of 12 grote eieren (6 voor een voorgerecht of 12 voor een hoofdgerecht)
- zeezout en versgemalen zwarte peper

Als de aspergestelen te dik zijn, schil ze dan licht tot halverwege. Breng een grote pan met een stoominzetstuk met ongeveer 2,5 cm water aan de kook. Voeg de asperges toe en laat 8 tot 10 minuten koken totdat ze gaar zijn.
Zet een kleine pan op middelhoog vuur en smelt 5 eetlepels boter. Giet de parmezaanse kaas en asperges in de pan en laat de kaas smelten. Zet een ander pannetje op middelhoog vuur, met boter. Zodra de boter begint te borrelen voeg je de eieren toe. Haal vervolgens alles van het vuur en leg de gekookte eieren op de asperges. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper en serveer warm.

/
Hoe courgettes en ricotta koken op farfalle?

"The Missoni Family Cookbook" door Francesco Maccapani Missoni (Ed Assouline). Bekijk video van een recept van Francesco Maccapani Missoni op www.lofficiel.com.

Fotografie door Alessandro Furchino Capria

Tags

food
missoni

Lees ook

Aanbevolen voor jou