Food

Guilty pleasures en dure hobby's... In gesprek met chef Jef van den Hout

In hartje Amsterdam worden Franse klassiekers omgetoverd tot spectaculaire gerechten. Het meesterbrein? Jef van den Hout, de chef van The French Connection. En ja, ondanks zijn culinaire skills brengt hij graag een bezoek aan de snackbar.
Reading time 3 minutes

Hoe is je passie voor koken ontstaan?

Mijn passie is ontstaan toen ik op 17-jarige leeftijd als afwasser begon te werken in een strandtent op Schiermonnikoog. Daar mocht ik simpele desserts maken en voorgerechtjes en dat vond ik zo leuk dat ik meer wilde gaan leren over eten en de gastronomie.

Op welke manier onderscheid jij je van andere restaurants met een Franse cuisine?

Wij onderscheiden ons in kwaliteit van het eten, sfeer, en gastheerschap. Iets wat je in Amsterdam niet veel meer ziet. Persoonlijke aandacht is voor ons erg belangrijk in combinatie met goed eten in een relaxte atmosfeer.

Wat is jouw grootste inspiratiebron?

Ik put mijn inspiratie uit reizen en veel uit eten gaan. Dit jaar ben ik in Londen geweest en ik ga nog naar New York en Singapore om hier zo veel mogelijk inspiratie op te doen. Een dure hobby, maar het is het waard!

Welk doel zou je graag nog willen bereiken?

Het lijkt mij mooi om ooit nog een Michelin-ster te verdienen. Dit hoeft niet per se met The French Connection maar in de toekomst zou ik dit wel graag willen bereiken. Verder zou ik een aantal goedlopende zaken willen hebben en zo veel mogelijk op reis gaan om mezelf te ontwikkelen.

In hoeverre pas je je skills ook toe in je vrije tijd?

Heel af en toe maak ik een lekker ontbijtje voor m’n vriendin, maar als het op avondeten aankomt ga ik eigenlijk alleen maar uit eten. Best lekker om mensen voor je laten koken als je elke dag in de keuken staat!

Welk vooroordeel over werken in de keuken zou je de wereld uit willen helpen?

Het beeld van een chef is dat deze onder de tattoos zit en ergens verslaafd aan is. Gelukkig is dat bij mij niet het geval. Het enige waar ik verslaafd aan ben is lekker eten en die tattoos sla ik ook over.

Voor welk eten kunnen we jou ‘s nachts wakker maken?

Ik ben gek op Aziatisch eten! Pekingeend, Ramen, Dumplings, Buns, indien goed bereid mag je me daar voor wakker maken! Ook voor eggs benedict mag je me best uit m’n nest trekken.

Wat is jouw ultieme guilty pleasure?

Ik eet regelmatig bij de FEBO, na werk is dat top! Vooral snacks combineren met Joppiesaus is fantastisch. Ik weet niet of dit een guilty pleasure is, want het is gewoon super lekker.

Tags

the-french-connection
jef-van-hout
chefkok

Lees ook

Aanbevolen voor jou