Food

Feest: Moët & Chandon's Moët Impérial bestaat 150 jaar

Wie iets te vieren heeft trakteert. En dus lanceert Moët & Chandon een speciale limited edition fles voor het 150-jarig jubileum van Moët Impérial. Santé!
Reading time 2 minutes

Kent iemand een betere drank om mee te proosten op een heuglijk feit dan champagne? Wij niet. De bubbelwijn is inmiddels al bijna anderhalve eeuw hét internationale symbool voor feestelijke momenten. Of het nu bij sportwedstrijden is – zoals bij de Formule 1 – of bij een internationaal banket met royals en hoogwaardigheidsbekleders: champagne staat vrijwel altijd op het menu. De absolute favoriet ter wereld? Moët & Chandon. Zij verkopen per jaar meer dan 30 miljoen flessen! Het was in 1869 toen champagnehuis Moët & Chandon hun Moët Impérial, een non-vintage brut champagne, introduceerde als Brut Impérial. Deze benaming was een vernoeming naar de langdurige relatie van het huis met de keizerlijke familie van Frankrijk. Ook viel de eerste uitgifte van de Moët Impérial cuvée samen met de honderdste geboortedag van Napoleon Bonaparte.

Moët en Monica Bellucci

In de anderhalve eeuw die volgde veroverde deze champagne de wereld. Behalve Napoleon werden ook bekende namen als de Amerikaanse president Dwight Eisenhower, koningin Victoria van Engeland en celebs als Cary Grant, Monica Bellucci, Kim Novak, Jerry Hall, David Bowie, Lauren Bacall, Diana Vreeland, Catherine Deneuve en hét Pop Art-icoon Andy Warhol gefotografeerd terwijl zij van Moët Impérial genoten.

Moët & Chandon in 'The Great Gatsby'

Ook op het witte doek zelf speelde Moët Impérial een rol in een aantal onvergetelijke scènes uit de filmgeschiedenis. Zoals in ‘Pretty Woman’, ‘The Devil Wears Prada’ en ‘The Great Gatsby’, waarin Jay Gatsby (Leonardo Dicaprio) een toost uitbracht met een glas Moët Impérial. Overigens was de mooie Scarlett Johansson in 2009 de eerste Hollywoodster die merkambassadeur werd van Moët & Chandon.

Maar wie iets te vieren heeft, trakteert dus. En zodoende heeft Moët & Chandon limited edition fles gelanceerd. Voor deze bijzondere fles is een speciaal logo met de “I” van “Impérial” gecreëerd. Uiteraard krijg je een fles met het perfecte recept van ruim 30% Pinot Noir-, 30-40% Meunier- en 20-30% Chardonnay-druiven. De Limited edition Moët Impérial brut champagne is vanaf nu gelimiteerd verkrijgbaar en kost €44,99. Hieronder zie je nog enkele iconische Moët-momenten.

Meer informatie: www.moethennessy.nl

/

Tags

champagne
moet-et-chandon
moet-amp-chandon
moet-imperial

Lees ook

Aanbevolen voor jou