Een diner bij jou thuis? Dit is het perfecte recept!
Ingrediënten
Bodem
375 g amandelmeel
1 tl gedroogde oregano
snufje zeezout
¼ tl peper, gemalen
2 teentjes knoflook
50 ml olijfolie
1½ el kokosolie, gesmolten
200 ml water
Saus:
200 g cashewnoten
100 ml water
2 el olijfolie
15 g basilicumblaadjes
40 g zongedroogde tomaten, met zeezout
zeezout en peper naar smaak
½ citroen
Vulling:
2 courgettes
3 aubergines, liefst Chinese
3 grote wortelen, in zoveel mogelijk kleuren
De Spiral Quiche is glutenvrij, lactosevrij en vegetarisch
Benodigdheden
Kom, keukenmachine, quichevorm ø 26 cm, mandoline/dunschiller
Bereiding
Week de cashewnoten minimaal een uur in water. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe alle droge ingrediënten voor de bodem in een kom, knijp de knoflookteentjes erboven uit en doe vervolgens de olijfolie en 200 ml water erbij. Roer alles met een lepel goed door elkaar en kneed daarna even met de handen door. Laat 10 minuten staan.
Maak intussen de saus door de cashewnoten af te gieten en in de keukenmachine te malen tot een gladde massa. Voeg daarna 100 ml vers water, de olijfolie, zongedroogde tomaten, basilicum en zout en peper toe en knijp er de halve citroen bovenuit. Mix tot een gladde massa. Vet de quichevorm in en druk het deeg uit over de hele binnenkant van de vorm. Schep ¾ van de saus over de bodem. Schaaf vervolgens de courgettes, aubergines en wortelen in heel dunne lange plakken met de mandoline of dunschiller. Rol een plakje courgette op en zet rechtop in het midden van de taartbodem. Draai hieromheen een plakje wortel of aubergine en bouw zo de taart op tot de hele bodem gevuld is met een grote spiraal van groentelinten. Verdun de overgebleven saus met een beetje water en schenk over de vulling.
Zet de taart 40 – 50 minuten in de voorverwarmde oven. Kijk af en toe even hoe het gaat. Zodra je in de wortel kan prikken is alles gaar.
Bon appétit!
Smaakt deze prachtige hartige taart naar meer? Klik dan hier om kans te maken op het boek Powerfood - The Party Edition van Rens Kroes of bestel 'm via: www.bol.com
Food photography credits: Cameron studio, Lieke Heijn & Pim Janswaard
Portrait photography credits: Anne Timmer
Uitgeverij: Unieboek Het Spectrum