Food

Cut Throat goes Caribbean

Stel: je hebt zin in een goede scheer- en knipbeurt maar toevallig ook in Caribbean streetfood. Je hebt weleens zo’n moment. Gelukkig is daar dan Cut Throat: Amsterdam’s hotste hotspot.
Reading time 3 minutes

Inmiddels is Cut Throat min of meer een begrip geworden in de hoofdstad en daarbuiten. Je las er hier al eerder over in L’Officiel Hommes. Het begon zes jaar geleden toen de jongensdroom van de twee Nieuw-Zeelandse gabbers Tom Sadd en Jimmy Reichwein om hun eigen ‘barber plus’ te beginnen, van de grond kwam. Het idee was om een barbershop te starten met iets extra’s, een plek waar je – behalve voor een knip-of scheerbeurt – terecht kon voor een goede bak koffie, iets te eten, om simpelweg te chillen of all of the above. De eerste barber plus koffiebar opende aan de Warmoesstraat. Omdat het idee al meteen een hit bleek moesten de lads verhuizen en sinds drie jaar is Cut Throat gevestigd in een ruimte aan het Amsterdamse beursgebouw op een plek die van 1930 tot 1996 een barbershop voor beurshandelaren was. Dat zie je als je Cut Throat bezoekt: de deur naar de beursvloer zit er nog steeds! Naast een ruimte voor het betere knip- en scheerwerk werd er ook een eigen bar-restaurant gemaakt. Ook hier gold: een scheerbeurt, een bakkie koffie of een cocktail plus brunch: alles kan, ook los van elkaar. Nu breiden Tom en Jimmy wederom uit: er is een enorm terras bij gekomen en uit de keuken komt nu het beste Caribische streetfood.

Ja, je kon al prima eten en drinken bij Cut Throat. Daarvoor is chef Eudia Waarheid verantwoordelijk. Zij kookte zowel in Suriname als in Nederland bij internationale restaurants zoals Nana Gentile en ConFusion. Maar nu doet Eudia waar ze het allerbeste in is: Caribbean streetfood. De fried chicken werd jerk chicken en de chicken and waffles worden empanadas. Maar ook cassavefriet, açai bowls, pastalon – een lasagne van bakbanaan met kruidig gehakt, kaas en groente – huisgemaakte salsa’s en nog veel meer staan op het menu. Als al die zonneschijn geen lach op je gezicht tovert, weten wij het ook niet meer. Nu Cut Throat ook nog een groot gedeelte van het enorme terras op het Beursplein mag gebruiken, is het vanaf nu elke dag zomer.

 

Uiteraard worden spannende drankjes niet vergeten. De prijswinnende bartender Vitaly Alekseev mixte zijn Russische roots met de inspiratie die hij kreeg van Eudia’s menu. Dat betekent boozy slushies, felgekleurde high balls en fusten gevuld met tropische punches. Ook niet onbelangrijk: de cocktails zijn betaalbaar. Want, zoals Vitaly zegt: cocktails zijn tegenwoordig onevenredig duur en dat is totaal onnodig. Tom en Jimmy vertelden ons: “The hottest place in town just got even hotter” en daar kunnen zij weleens gelijk in hebben.

www.cutthroatbarber.nl

 

/

Tags

amsterdam
grooming

Lees ook

Aanbevolen voor jou