Food

Champagnetip: Perrier-Jouët

Als je nog een mooie fles champagne zoekt, voor de feestdagen of om gewoon in huis te hebben, dan tippen wij champagnehuis Perrier-Jouët.
Reading time 2 minutes

Het ‘boutique champagnehuis’ zoals ze zichzelf noemen, werd al in 1811 opgericht door het echtpaar Pierre-Nicolas Perrier en Rose-Adélaïde Jouët. Alhoewel het wellicht niet het meest bekende merk is, staan hun champagnes zeer hoog aangeschreven. Pierre-Nicolas en Rose-Adélaïde lieten zich inspireren door hun passie voor de natuur en de kunst. En dat was, en is nog steeds, terug te zien op hun flessen. Misschien ken je de champagnefles wel met de witte Japanse anemonen erop geschilderd? Dat is dus Perrier-Jouët en waarvan de eerste fles al in 1902 op de markt kwam.

 

 

Inmiddels bezit Perrier-Jouët wijnranken in Epernay, Aÿ, Avenay, Dizy, Pierry en Chouilly, Aÿ, Mailly, Avize en Cramant. De druiven die voor de champagnes worden gebruikt zijn chardonnay, pinot noir en pinot meunier. Het percentage is afhankelijk van de champagne die gemaakt wordt. De non-vintage collectie van Maison Perrier-Jouët bestaat uit Perrier-Jouët Grand Brut (20% Chardonnay, 40% Pinot Noir en 40% Pinot Meunier) en de Perrier-Jouët Blason Rosé (25% Chardonnay, 50% Pinot Noir en 25% Pinot Meunier, zie hierboven). Deze kosten respectievelijk € 59,72 en € 79,39. Het zijn beide verfijnde champagnes die sinds kort een in een nieuwe fles zijn gegoten. Deze heeft een lange, slanke hals en zacht afgeronde schouders, wat lijkt op het silhouet van een vrouw. De iconische bloem – de anemoon – die van nature aanwezig is, is voor de nieuwe non vintage fles opnieuw ontworpen en prijkt op het etiket. 

Perrier-Jouët is verkrijgbaar in luxe slijterijen waaronder De Filosoof (Den Haag) en Con Amore (Hilversum). In restaurants als Restaurant De Lindehof**, Restaurant InterScaldes***, Restaurant De Kromme Watergang**, Restaurant De Loohoeve*, Restaurant Flicka*, Kasteel Heemstede* en Villa Coucou Perrier-Jouët geschonken.

www.perrier-jouet.com

Tags

food
champagne
drinks
feestdagen
2019

Lees ook

Aanbevolen voor jou